Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία συμβασιούχων καθαριότητας για τη μη καταβολή εκλογικού επιδόματος

Επαγγελματίες καθαρισμού
14 Μαΐου 2023 / 09:54
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Κανείς συμβασιούχος ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για το καθάρισμα των εκλογικών κέντρων πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Σωματιακή Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστών-τριών Κέρκυρας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την μη ένταξη των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων των Δήμων στο εκλογικό επίδομα, αφού τα σχολεία θα λειτουργήσουν για σκοπό εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αρχικά αναφέρουν τα προβλήματα του κλάδου τους, συγκεκριμένα; «εργασιακή ομηρεία, η αβεβαιότητα για το αν θα έχουμε δουλειά και με τι όρους και την επόμενη χρονιά, η εντατικοποίηση, η έλλειψη μέσων προστασίας για να κάνουμε με ασφάλεια τη δουλεία μας, η υποστελέχωση, η παροιμιώδης καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων μας, η απληρωσιά, η μείωση των ενσήμων κλπ,» για τα οποία καταλογίζουν ευθύνες σε «όλες οι μέχρι σήμερα (σταθερές) κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-λοιποί κατά καιρούς πρόθυμοι) και δημοτικές πλειοψηφίες (φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές-αριστερούτσικες)».

Στη συνέχεια απευθύνουν κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους να «τα παραδώσουμε καθαρά μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας πριν τις εκλογές, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Παράλληλα, απαιτούμε να τα παραλάβουμε καθαρά πριν μπούμε μέσα για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία τους την Τρίτη 23/5/2023!»

Τέλος συμπληρώνουν ότι «Κανείς συμβασιούχος ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για το καθάρισμα των εκλογικών κέντρων πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα! Οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να παραδώσουν τα σχολεία καθαρά!»

Δε φτάνει η "κανονικότητα" που έχουν επιβάλει στην καθημερινότητά μας, δηλαδή η εργασιακή ομηρεία, η αβεβαιότητα για το αν θα έχουμε δουλειά και με τι όρους και την επόμενη χρονιά, η εντατικοποίηση, η έλλειψη μέσων προστασίας για να κάνουμε με ασφάλεια τη δουλεία μας, η υποστελέχωση, η παροιμιώδης καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων μας, η απληρωσιά, η μείωση των ενσήμων κλπ, για την οποία φέρουν ευθύνη όλες οι μέχρι σήμερα (σταθερές) κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-λοιποί κατά καιρούς πρόθυμοι) και δημοτικές πλειοψηφίες (φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές-αριστερούτσικες), τώρα θέλουν να καθαρίσουμε τα σχολεία-εκλογικά κέντρα για την "ψυχή της μάνας μας"!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.