Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων της Ι.Μ. Κέρκυρας του 2023

Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
13 Μαΐου 2023 / 18:28

"Φέτος όπως και πέρσι, σας ενημερώνουμε ότι είναι υποχρεωτικό το Τεστ Μοριακής Ανίχνευσης Κορωνοϊού {PCR) για όλους τους συμμετέχοντες στις κατασκηνώσεις"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Με ιδιαίτερη χαρά σας αναγγέλλουμε και πάλι την λειτουργία των κατασκηνώσεων της τοπικής μας Εκκλησίας στην Κασσιώπη. Γνωρίζοντας ότι η χριστιανική κατασκήνωση είναι μία μεγάλη και σπουδαία επένδυση για την νεότητα, η τοπικής μας Εκκλησία και φέτος, με την χάρη του Θεού, θα προσπαθήσει να δώσει στα παιδιά μας την χαρά της επικοινωνίας, του μοιράσματος, της κοινής προσευχής και λατρείας.
 
Θέλουμε λοιπόν τα παιδιά μας να μάθουν για την πίστη του Χριστού την Αγία, να ζήσουν το εκκλησιαστικό ήθος, να μοιραστούν στιγμές χαράς, δημιουργικότητας, κοινωνικότητας, αυθεντικότητας στην κατασκήνωση. Φέτος η κατασκήνωσή μας είναι αφιερωμένη στην Εξωτερική Ιεραποστολή, στην προτροπή του Χριστού προς τους Μαθητές του, λέγοντάς τους «Πορεuθέντες μαθητεύσατε πάντα τ ά έθνη … » Παρακαλούμε κι εσείς να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, ούτως ώστε να δώσουμε ευκαιρία στα παιδιά μας να ξεφύγουν, έστω και μερικές μέρες, από τον φόβο, την αγωνία, το άγχος που τους έχει περικυκλώσει!
 
Το πρόγραμμα λειτουργίας των κατασκηνώσεων θα έχει φέτος ως εξής:
 
  • 4 Ιουλίου – 11 Ιουλίου: Αγόρια πού έχουν τελειώσει την Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού (Αρχηγός ο Ιεροδιάκονος Δοσίθεος Παπαμήτρος. Πνευματικός σύμθουλος ο Πρεσ8ύτερος Κωνσταντίνος Μέριανος)
  • 11 Ιουλίου – 18 Ιουλίου: Κορίτσια που έχουν τελειώσει την Β’, Γ’, Δ’ καί Ε’ Δημοτικού (Αρχηγός η εκπαιδευτικός κ. Ευαγγελία Μουρτζανού. Πνευματικός σύμθουλος ο Πρωτοπρεσ8ύτερος Σπυρίδων Τριαντάφυλλος)
  • 18 Ιουλίου – 25 Ιουλίου: Αγόρια που έχουν τελειώσει την Στ’ Δημοτικού, τις τάξεις Γυμνασίου και του Λυκείου (υπεύθυνοι ο Πρωτοπρεσθύτερος Γεώργιος Μπογδάνος και η πρεσθυτέρα Τίνα Μπογδάνου)
  • 25 Ιουλίου – 03 Αυγούστου: Κορίτσια πού έχουν τελειώσει την ΣΤ’ Δημοτικού, τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου (υπεύθυνοι ο Πρωτοπρεσθύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός και η πρεσθυτέρα Μαρία Μουρτζανού)
 
Παρά το μεγάλο κόστος συντηρήσεως και λειτουργίας, η συμμετοχή του κάθε παιδιού θα κυμαίνεται στο ποσό των 60 Ευρώ.
Εξαιρούνται αυτού του ποσού τα παιδιά των ιερέων, των πολυτέκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών, όπως και τα παιδιά από τις ιερατικές οικογένειες. Αν στις κατασκηνώσεις συμμετέχουν δύο αδέλφια, η συμμετοχή ορίζεται στο αντίτιμο των 30 Ευρώ για το κάθε παιδί.
Για να ενισχυθούν τα έργα συντηρήσεως και ανακαινίσεως των κατασκηνώσεων θα περιαχθεί ειδικός δίσκος την Κυριακή της Πεντηκοστής 04 Ιουνίου 2023, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.
 
Ο ανώτατος αριθμός παιδιών πού κάθε περίοδος μπορεί να φιλοξενήσει είναι 80. Επομένως, ισχύει η ημερομηνία καταθέσεως της αιτήσεως συμμετοχής. Παρακαλούμε οι αιτήσεις να κατατίθενται το συντομότερο δυνατό.
 

Παρακαλούμε την προσοχή σας στα παρακάτω!!!
 
Φέτος όπως και πέρσι, σας ενημερώνουμε ότι είναι υποχρεωτικό το Τεστ Μοριακής Ανίχνευσης Κορωνοϊού {PCR) για όλους τους συμμετέχοντες στις κατασκηνώσεις. Για τα παιδιά το τεστ αυτό θα γίνει 2 μέρες πριν την κατασκηνωτική περίοδο, με ευθύνη και έξοδα των γονέων και την ημέρα αναχώρησης θα επιδεικνύουν την βεβαίωση διενέργειας του τεστ με αρνητικό βεβαίως πρόσημο.
 
Για την καλύτερη ασφάλεια των παιδιών και των υπευθύνων, κατά την διάρκεια λειτουργίας των κατασκηνώσεων δεν θα επιτρέπεται το επισκεπτήριο και η μόνη επικοινωνία θα είναι τηλεφωνική και σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, από κινητό που θα έχουν τα παιδιά, μόνο γι’ αυτήν την χρήση.
 
Σας αποστέλλουμε συνημμένως αιτήσεις συμμετοχής και αφίσες, όπου παρακαλούμε να τις αναρτήσετε στον πίνακα ανακοινώσεων του Ναού σας. 
 
Τις συμπληρωμένες αιτήσεις θα τις δίδουν οι γονείς στον Γραφείο Πρωτοκόλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, στον π. Γεώργιο Μπογδάνο, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11:00 π.μ. με 1:00 μ.μ. μαζί με το ποσό των 60 Ευρώ για την κατοχύρωση της συμμετοχής. Φέτος, για μεγαλύτερη διευκόλυνση των γονέων, θα υπάρχει η δυνατότητα, το ποσό των 60 Ευρώ, να κατατίθεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού. 
 
Ο αριθμός λογαριασμού βρίσκεται εγγεγραμμένος στην αίτηση.
 
Παρακαλούμε και ζητάμε την συμπαράστασή σας, την αγάπη σας και την προσευχή σας, ούτως ώστε να λειτουργήσουν με απόλυτη επιτυχία οι κατασκηνώσεις μας, προσφέροντας στους νέους της τοπικής μας Εκκλησίας πλούσιες πνευματικές, αλλά και κοινωνικές εμπειρίες, με βάση τις αρχές της Εκκλησίας μας!
 
Μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω Αγάπης,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ