Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυστηρά κρίνουν τη θητεία της Ρ.Κράτσα οι πολίτες του Ιονίου

ΕΡΕΥΝΑ
11 Μαΐου 2023 / 17:20

Έρευνα της Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυστηρά κρίνουν την θητεία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα πολίτες του Ιονίου, στην έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs, η οποία καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας.  
 
Τα στοιχεία της έρευνας αν και δεν αποτελούν πρόθεση ψήφου, ωστόσο τα ευρήματά τους παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 
 
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
 
Όσον αφορά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ποσοστό 53,2% λέει ότι η θητεία της Ρόδης Κράτσα είναι κακή ή πολύ κακή, ενώ το 29,1% την κρίνει καλή ή πολύ καλή.



Στην ερώτηση αν θα ξαναψήφιζε την κ. Κράτσα το 61,9% απαντά σίγουρα όχι ή μάλλον όχι, ενώ 22,5% σίγουρα ναι ή μάλλον ναι.




Ποσοστό 48,5% λέει ότι η κακή ή καλή επίδοση του Περιφερειάρχη δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές,  ενώ το 46,9% ότι θα την επηρεάσει.
Ορισμένο όριο θητειών για τους Περιφερειάρχες ζητά το 76,6% και όχι λέει το 19%.
Το 79,8% λέει ότι πρέπει να αναζητούνται ευρύτερες συγκλίσεις και μόλις 12,6% απαντά ότι ο Περιφερειάρχης πρέπει να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα στα Ιόνια Νησιά θεωρείται το οδικό δίκτυο με 33% και ακολουθεί η υγεία με 20,2% και η ρύπανση/καθαριότητα με 19,5%.

Επιπλέον το 60,60 % θεωρεί ότι οι πόροι της Περιφέρειας δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής με το 30,20% να απαντά θετικά. Τέλος το 64,70% συμφωνεί να δίδεται μέρος της φορολογίας απευθείας στην Περιφέρεια ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο θεσμός της αποκέντρωσης. Ωστόσο το 29,10 θεωρεί πως το κεντρικό κράτος πρέπει να έχει την ευθύνη για την κατανομή.
                              
 
Ταυτότητα έρευνας
 
H έρευνα που αφορά την αποτύπωση των τάσεων της κοινής γνώμης για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Good Affairs ΙΚΕ» σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων on line ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου,με στρωματοποιημένη δειγματοληψία ανά περιφέρεια.

Ο εξεταζόμενος πληθυσμός ήταν Έλληνες ψηφοφόροι άνω των 17 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν σταθμιστεί ως προς την ηλικία, το φύλο, την περιφέρεια και την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ