Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επισκέψεις και συναντήσεις του κλιμακίου του ΜέΡΑ25 στην Κέρκυρα

ΜέΡΑ25
09 Μαΐου 2023 / 14:11

Μετά την προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής με ομιλητή τον Γιάνη Βαρουφάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜέΡΑ25). Μετά την προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής 7/5 στην Κέρκυρα, με ομιλητή τον Γραμματέα του ΜέΡΑ-25  Γιάνη Βαρουφάκη, σειρά συναντήσεων και επισκέψεων πραγματοποίησε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αντιπρόεδρος της απερχούσας Βουλής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συνοδευόμενη από  υποψήφιους βουλευτές και κλιμάκιο της εκλογικής επιτροπής του ΜέΡΑ25- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.

Πιο συγκεκριμένα:

Επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου οι  εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν την κατάσταση εγκατάλειψης στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην Κέρκυρας, την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο, τις συνεχείς διακομιδές ασθενών εκτός Κέρκυρα με πλωτά μέσα και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Επισκέφθηκαν επίσης την διοικήτρια του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, αφού περπάτησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και συζήτησαν με πολίτες, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Κατοίκων της Παλιάς Πόλης.  Συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας ως ενιαίο μνημειακό σύνολο ενταγμένο στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, της ποιότητας ζωής των κατοίκων Παλιάς Πόλης, την ηχορύπανση και το ωράριο λειτουργίας, το κυκλοφοριακό, την υπερλειτουργία του airbnb και τη συνύπαρξη τουριστικής ανάπτυξης και κατοίκων.

Συναντήθηκαν με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ που έθεσε τα μεγάλα προβλήματα της παραχώρησης των λιμανιών Μπενίτσας και Αλύπας σε ιδιώτες, με κύριο αυτό του χαρατσιού που επιβάλλει ο ιδιώτης στην Αλύπα για κάθε επιβάτη.

Επισκέφθηκαν τα σωματεία των ιδιοκτητών ταξί όπου οι εκπρόσωποί τους έθεσαν τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι επαγγελματίες του κλάδου από την χωρίς όρους, κανόνες και δεσμεύσεις λειτουργία του uber και τους κινδύνους για το επάγγελμά τους.

Τέλος επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ όπου η κα Σακοράφα με λύπη διαπίστωσε την κατάσταση εγκατάλειψης των υποδομών. Συζήτησε με τους εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων και διοικήσεις για τα τεράστια προβλήματα με το κλείσιμο του Εθνικού Σταδίου και την ανάγκη άμεσης εύρεσης λύσης και λήψης μέτρων για την απρόσκοπτη και ασφαλή άθληση των Κερκυραίων.

Το απόγευμα το κλιμάκιο μετέβη στην Κασσιώπη όπου συναντήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας του Ερημίτη και  εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του  αγώνα τους με τη βεβαιότητα ότι στο τέλος θα νικήσουμε.

Το ΜέΡΑ25- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ συνεχίζει τις περιοδίες σε όλη την Κέρκυρα και  συζητά με τους πολίτες πρόσωπο με πρόσωπο για τη διεκδίκηση της ποιότητας ζωής για όλους ενάντια στις αρπακτικές πολιτικές που εφαρμόζονται, γιατί σίγουρα «όλα μπορεί να είναι αλλιώς».