Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπ. Κροκίδης: «Στόχος μας η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη» - Συνάντηση με AOCTA

Σπύρος Κροκίδης
09 Μαΐου 2023 / 12:04

Συζητήσαμε για την φετινή τουριστική περίοδο όπου υπάρχουν θετικότατα μηνύματα, αλλά και ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡ. ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ) Με τον Πρόεδρο του AOCTA (Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας) κύριο Σπύρο Χαλικιόπουλο συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κροκίδης. Αμέσως μετά την συνάντηση ο κύριος Κροκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον  Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) όπου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του, τον κύριο Σπύρο Χαλικιόπουλο με τον οποία είχαμε, για μια ακόμα φορά, μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, τόσο για τα ζητήματα, προβλήματα και θέματα που απασχολούν τον Κερκυραϊκό τουρισμό, όσο και για το μέλλον του κερκυραϊκού τουρισμού.

Στόχος όλων μας, των ανθρώπων του τουρισμού, των απασχολούμενων άμεσα ή έμμεσα με την τουριστική δραστηριότητα, των θεσμικών παραγόντων του τόπου μας όλων των βαθμίδων εξουσίας, αλλά και της κερκυραϊκής κοινωνίας, πρέπει να είναι η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη με μακρόπνοο σχεδιασμό, ο οποίος να περιλαμβάνει τις μελλοντικές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές παραμέτρους.

Δυστυχώς σήμερα αποτελεί γενικευμένη διαπίστωση η ανισορροπία μεταξύ της επιτυχημένης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με επενδύσεις που έχουν αναβαθμίσει και εκσυγχρονίσει τις τουριστικές υποδομές και της υστέρησης στις δημόσιες υποδομές. Οφείλουμε με στοχευμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες συνέργειας να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στην σχέση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Συζητήσαμε επίσης και για την φετινή τουριστική περίοδο όπου υπάρχουν θετικότατα μηνύματα, αλλά και ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

Ένα από αυτά τα θέματα είναι το μεγάλο πρόβλημα  ότι οι τουρίστες από την EXTRA SEGEN,  όπως είναι οι Βρετανοί, που αποτελούν την πλειοψηφία των τουριστών της Κέρκυρας, όταν προσγειώνονται τρία αεροπλάνα περίπου την ίδια ώρα, οι επιβάτες παραμένουν για περισσότερο από μισή ώρα όρθιοι στον ήλιο χωρίς τουαλέτα, χωρίς φάρμακα και νερό, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η τακτοποίηση τους από τον έλεγχο διαβατηρίων του Αστυνομικού Τμήματος του αεροδρομίου.

Κρίνεται επιβεβλημένο να ενισχυθεί τουλάχιστον με έξι αστυνομικούς επί πλέον  η  συγκεκριμένη Υπηρεσία, για να απαλειφθεί το πρόβλημα της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι επισκέπτες μας. Προσωπικά δεσμεύτηκα, ότι στο μέτρο των δυνάμεων μου θα αναδείξω το πρόβλημα και θα πιέσω ώστε να δοθεί η βέλτιστη λύση.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα καταγράφεται  και στο Τελωνείο της Κέρκυρας με τους επιβάτες προς Αλβανία οι οποίοι σχηματίζουν ουρές σε καθημερινή βάση.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του AOCTA και τα μέλη του γιατί πάντα ενεργούν με αποφασιστικότητα και δυναμισμό επ’ ωφελεία του κερκυραϊκού τουρισμού και κατ’ επέκταση του τόπου μας».