Σάββατο 30.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Το Γαλλόφωνο Φέρι» το Σάββατο 6 Μαΐου στην Κέρκυρα

Γαλλόφωνο Φέρι
05 Μαΐου 2023 / 15:02

Στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ). Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, διοργανώνει το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Το Γαλλόφωνο Φέρι», το οποίο θα περιοδεύσει στα Ιόνια Νησιά και στη Θεσπρωτία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους/τις εκπαιδευτικούς Γαλλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και μια σειρά συναυλιών με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Marc Aymon και Milla Besson. Σκοπός των επιμορφωτικών σεμιναρίων είναι να παρουσιαστούν τεχνικές και εργαλεία που απευθύνονται στους/στις εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι δράσεις που υλοποιεί το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για την προώθηση των γαλλικών.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει, επίσης, εισαγωγή και εξάσκηση στη χρήση των εφαρμογών learningapps και Kahoot.

Το «Γαλλόφωνο Φέρι» ξεκίνησε την πορεία του από τη Ζάκυνθο, την Τρίτη 2 Μαΐου και συνεχίζει το ταξίδι του σε όλα τα Ιόνια Νησιά και στην Ηγουμενίτσα (Τετάρτη 3 Μαΐου θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά, Πέμπτη 4 Μαΐου στη Λευκάδα, Παρασκευή 5 Μαΐου στην Ηγουμενίτσα), για να καταλήξει στην Κέρκυρα το Σάββατο 6 Μαΐου, όπου στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», θα διεξαχθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

1. Σύντομη παρουσίαση από φοιτήτριες του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα:
α. 18ème-19ème siècles: un voyage à Corfou des Français – 18ος -19ος αιώνας: ένα ταξίδι στη γαλλοκρατούμενη Κέρκυρα
β. Kapodistrias et Dufour: là où Corfou rencontre la Suisse – Καποδίστριας και Dufour: εκεί όπου η Κέρκυρα συναντά την Ελβετία

2. Μουσική συναυλία με τη συμμετοχή του Marc Aymon και της Milla Besson

3. Συναυλία από το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» με έργα Μάνου Χατζιδάκι, υπό τη μουσική διεύθυνση του κου Σπύρου Ρουβά.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 10:30 – 12:30, στην αίθουσα ΣΥΠΑΠ Φαληράκι, όπου θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Γαλλόφωνου Ινστιτούτου Ελλάδας, καθώς και το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους / τις εκπαιδευτικούς γαλλικής.