Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Μον Ρεπό η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Μον Ρεπό
04 Μαΐου 2023 / 09:29

Ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των κτιρίων - Δρομολογείται ο καθαρισμός του δάσους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον χώρο του Μον Ρεπό επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Μενδώνη, η οποία σήμερα βρίσκεται στο νησί. Το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού, αποτελούν ο Γενικός Γραμματεάς Δασών Κώστας Αραβώσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στην επίσκεψη στο Μον Ρεπό, το κλιμάκιο συνόδευσε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τένια Ρηγάκου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. 



Υπό βροχή η Υπουργός Πολιτισμού ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών αποκατάστασης των τριών συνοδευτικών κτιρίων της Έπαυλης και συγκεκριμένα της «Οικίας φύλακα Μαστροκωστόπουλου», του «Κτιρίου Κλινικής» και του «Κτιρίου Προσωπικού». Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει το 2019 επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Επιπλέον όπως σημείωσε ο υπ. βουλευτής Στέφανος Γκίκας, σε σχετική του ανάρτηση, με την παρουσία του ΓΓ Δασών, δρομολογείται άμεσα και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, ο καθαρισμός του δάσους του Mon Repos με την ένταξή του στο Πρόγραμμα Καθαρισμού Δασών «Antinero», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης).

Στην ατζέντα της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού αναμένεται επίσης να βρίσκεται ο κανονισμός της Παλαιάς Πόλης, η αναστήλωση Μνημείων, τα έργα ανάδειξης των οχυρώσεων, κ.α.