Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμμετοχή Χορωδίας της Φιλαρμονική Κορακιάνας σε Φεστιβάλ στην Οχρίδα

Φιλαρμονική Κορακιάνας
28 Απριλίου 2023 / 19:05

Οι Χορωδοί χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης οι διοργανωτές και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες τίμησαν τις Ελληνικές συμμετοχές χορεύοντας υπό τους ήχους του «Ζορμπά»

ΟΧΡΙΔΑ (ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ). Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Χορωδίας της Φιαλρμονικής Κορακιάνας «Ο Σπύρος Σαμαράς» στις Διεθνείς Ημέρες Φεστιβάλ της Οχρίδας.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 εμφανίστηκε μπροστά σ’ ένα πολυπληθές κοινό διαφόρων εθνικοτήτων. Το πρόγραμμα της Χορωδίας άρχισε με το απολυτίκιο του Αγ. Σπυρίδωνος και ακολούθησαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών. Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε ο Γεώργιος Άνθης και συμμετείχαν ως σολίστ η Δέσποινα Δασκαλιέρου και ο Σπύρος Σουέρεφ.



Οι Χορωδοί χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης οι διοργανωτές και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες τίμησαν τις Ελληνικές συμμετοχές χορεύοντας υπό τους ήχους του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη. Το Φεστιβάλ διήρκεσε από τις 20 έψς 24 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, τα μέλη της χορωδίας ξεναγήθηκαν στην πόλη και τη λίμνη της Οχρίδας, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από την UNESCO ως Πολιτιστικό και Φυσικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς αντίστοιχα.