Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια μικρογραφία της κοινωνίας που ονειρευόμαστε!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
05 Σεπτεμβρίου 2024 / 19:50

«Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Αυτό είναι το σύνθημα του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα ανοίξει τις πύλες του σήμερα κι αύριο 6 και 7 Σεπτέμβρη στην Πάνω Πλατεία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 1975 στο γήπεδο του Ζωγράφου για να γιορτάσει τα 7 χρόνια δράσης της ΚΝΕ και έκδοσης του "Οδηγητή", συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ιστορίας, εκεί που χτυπά ο παλμός της νεολαίας, παραμένοντας πάντα νέο και ανατρεπτικό. 50 χρόνια τώρα το Φεστιβάλ που χτίζουμε είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ανοίξουν την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στις 20:00 στην Πάνω Πλατεία με συζήτηση με θέμα «Εργασιακός "καύσωνας" στην Κέρκυρα του τουρισμού», μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί και συναυλία με την Νεφέλη Φασούλη. Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τουρνουά μπάσκετ 3x3 (στις 17.00), τραγούδια α καπέλα με τη "Συντροφιά από το Βαλανειό", πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους «Ρεβάνς».

Στον χώρο θα λειτουργεί φοιτητικό στέκι με συζήτηση με θέμα "τι πανεπιστήμιο έχουμε ανάγκη σήμερα", μαθητικό στέκι, στέκι εργαζομένων και στέκι για τις μικρότερες ηλικίες με ξεχωριστές δραστηριότητες και συζητήσεις, καθώς βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής. Η κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ θα είναι φέτος αφιερωμένη στα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κέρκυρα.

Και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ, θα λειτουργήσει χώρος για εθελοντική αιμοδοσία, στηρίζοντας τις εκκλήσεις των ιατρών για προσφορά αίματος.