Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Οι Εργατικές Κατοικίες θα παραδοθούν χωρίς εκκρεμότητες»

Εργατικές Κατοικίες
27 Απριλίου 2023 / 17:31

Επίσκεψη στο Κεντρικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ Κέρκυρας αλλά και στο Τοπικό Τμήμα του ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ). Επίσκεψη στο Κεντρικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ Κέρκυρας αλλά και στο Τοπικό Τμήμα του ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου, ο Υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.
Στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Νίκο Μπάκο για το έργο που επιτελείται, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν με κυρίαρχο, το ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για διανομείς, δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις και εύλογα οι πολίτες να δυσανασχετούν.

Ο κ. Γκίκας επεσήμανε ότι είναι γνώστης του προβλήματος, το έχει μεταφέρει άλλωστε στους αρμόδιους Υπουργούς, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η λειτουργία των ΕΛΤΑ μετά τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, βελτιώνεται.

Στην συνέχεια ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε το τοπικό τμήμα της Κέρκυρας ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Διευθυντή Κώστα Αλεξάκη για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τον Οργανισμό στην Κέρκυρα.

Πρώτο θέμα είναι ο αποχετευτικός αγωγός προς Σκάφωνα όπου αν και ολοκληρώνεται, υπάρχει ένα πρόβλημα σε ένα τμήμα περίπου 150 m, το οποίο οι τεχνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με το Δήμο προσπαθούν να επιλύσουν. Ένα ακόμα θέμα που έθεσε ο κ. Γκίκας ήταν τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιες οικίες του Οικισμού των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη, τα οποία έχει αναλάβει να αποκαταστήσει ο εργολάβος.

Ο κ. Γκίκας σημείωσε για ακόμα μια φορά, ότι δεν θα παραδοθεί το έργο αν δεν αποκατασταθούν οι υποτυπωμένες εδώ και καιρό κατασκευαστικές αστοχίες.

Στο τέλος των συναντήσεων ο κ. Γκίκας σημείωσε:
«Ιδιαίτερα εποικοδομητικές ήταν σήμερα οι επαφές μου τόσο στο τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ, όσο και στο Τοπικό Τμήμα ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ. Συζήτησα με τους Προϊσταμένους αλλά και με τους εργαζόμενους σε πολύ καλό κλίμα.
Για τα ΕΛΤΑ θέλω να σημειώσω ότι έχουμε επίγνωση των προβλημάτων που υπάρχουν αλλά σίγουρα καταγράφεται βελτίωση μετά τα “σκαμπανεβάσματα” του παρελθόντος.
Όσον αφορά στον ΟΑΕΔ, θέσαμε εκ νέου όλα τα εκκρεμή ζητήματα για το συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη και σε συνεννόηση με τον Διοικητή ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έργο θα παραδοθεί όπως πρέπει να παραδοθεί, χωρίς εκκρεμότητες, όπως φυσικά και ο αποχετευτικός αγωγός προς Σκάφωνα, που ολοκληρώνεται».