Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Εγκρίθηκε επιχορήγηση Μίσθωσης Μονάδας Αφαλάτωσης στους Παξούς

Γκίκας
21 Απριλίου 2023 / 18:14

"Η κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των μικρών μας νησιών αποτελεί προτεραιότητά μας και διεκδικούμε σταθερά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του"

ΚΕΡΚΥΡΑ( Πολιτικό Γραφείο Στ. Γκίκα). Με αφορμή την σημερινή έγκριση της επιχορήγησης του Δήμου Παξών για την μίσθωση Μονάδας Αφαλάτωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη για την έγκριση της επιχορήγησης του Δήμου Παξών, ώστε να μισθωθεί και αυτό το καλοκαίρι μία πρόσθετη Μονάδα Αφαλάτωσης Νερού. Η επιχορήγηση ανέρχεται στις 111.600 Ευρώ.

Η κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των μικρών μας νησιών αποτελεί προτεραιότητά μας και διεκδικούμε σταθερά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Έτσι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίνονται άμεσα στο αίτημα του Δήμου Παξών για την επιχορήγηση της μίσθωσης μίας πρόσθετης Μονάδας Αφαλάτωσης. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η επάρκεια πόσιμου νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.»