Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝ.Α.Σ.Α.: «Σας απαντάμε κ. πρωθυπουργέ: Ιδού τα έργα μας»

ΑΝ.Α.Σ.Α.
20 Απριλίου 2023 / 18:31
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Σας προκαλούμε με την σειρά μας κ. πρωθυπουργέ, πείτε μας ένα, έστω ένα έργο που υλοποίησε η εκλεκτή σας περιφερειάρχης στην διάρκεια της κοινής σας θητείας"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παράταξη του Θ. Γαλιατσάτου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα και αναφέρει τα έργα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σας απαντάμε κ. πρωθυπουργέ: Ιδού τα έργα μας.

20/04/2023

Η θηριώδης προεκλογικού και παλαιοκομματικού χαρακτήρα υποσχεσιολογία του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα δεν έχει ασφαλώς προηγούμενο.

Τόσο που δεν διστάζει να αθροίσει στους προϋπολογισμούς των έργων για τα Ιόνια Νησιά το σύνολο της προβλεπόμενης χρηματοδότησης για τα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας κι ακόμη την προβλεπόμενη χρηματοδότηση για τα έργα ύδρευσης σε Άρτα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία!

Κι επειδή στην προσπάθειά του ο κ. Μητσοτάκης να στηρίξει την παραπαίουσα  περιφερειάρχη ανέφερε «Αναρωτιέμαι τι ακριβώς έγινε την προηγούμενη τετραετία με φιλική προς την τότε κυβέρνηση ηγεσία της Περιφέρειας», θα του απαντήσουμε για να μην αναρωτιέται και να μην εκτίθεται:

Έγιναν λοιπόν από την ΑΝΑΣΑ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (ενδεικτικός και όχι συνολικός κατάλογος πλήρως ολοκληρωμένων ή σε ποσοστό άνω του 85% ολοκληρωμένων έργων):
  1. Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης
  2. Λιμάνι Ερεικούσσας
  3. Γέφυρα Χάρακα
  4. Δυο νέα δωδεκαθέσια λύκεια στο Αργοστόλι
  5. 4Ο  λύκειο Κέρκυρας
  6. Δημοτικό σχολείο στα Βραγκανιώτικα
  7. Δημοτικό σχολείο Βυρού
  8. Επισκευή και αναβάθμιση 4ου δημοτικού Αργοστολίου
  9. Ειδικό σχολείο Ζακύνθου
  10. Αξονικός τομογράφος 64 τομών στο νοσοκομείο Κέρκυρας
  11. Νοσοκομείο Λευκάδας
  12. Τουριστικό αγκυροβόλιο Βασιλικής
  13. Οδός Εθνικής Αντιστάσεως στην Κέρκυρα
  14. Παραλιακό τείχος Γαρίτσας, α φάση
  15. Γηροκομείο Αργοστολίου
  16. Εργαστηριακός εξοπλισμός του συνόλου των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην ΠΙΝ
  17. Κάστρο Αγίας Μαύρας
  18. Διαπλάτυνση και εκβάθυνση διαύλου στην Λευκάδα
  19. Αρχαιολογική συλλογή Σάμης
  20. ΓΑΚ Κέρκυρας
  21. Θέατρο Ζακύνθου
  22. ΟΧΕ Παλικής
  23. ΟΧΕ Κέρκυρας
Σας προκαλούμε με την σειρά μας κ. πρωθυπουργέ, πείτε μας ένα, έστω ένα έργο που υλοποίησε η εκλεκτή σας περιφερειάρχης στην διάρκεια της κοινής σας θητείας.

Δυστυχώς για σας, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένα!

Και όχι μόνο αυτό αλλά, στο πρόγραμμα που δημοσιεύτηκε με τίτλο «260+ έργα για τα Ιόνια Νησιά του 2030», τα μόνα που είναι σε φάση σημαντικής υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση είναι 17 από αυτά που εμπνεύστηκε, χρηματοδότησε και προώθησε η ΑΝΑΣΑ. Τα υπόλοιπα είναι κυρίως προεκλογικές υποσχέσεις με ελάχιστο αντίκρισμα.

Απέτυχαν στα Ιόνια Νησιά τόσο η περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όσο και η κυβερνητική πολιτική. Με πράξεις και παραλείψεις, όπως το ρεκόρ των απευθείας αναθέσεων και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σύμφωνα με τις εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως οι προσλήψεις ημετέρων με καταστρατήγηση της νομοθεσίας…

Ο λαός μας απαιτεί ΑΛΛΑΓΗ, ΑΛΛΑΓΗ με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η ΑΝΑΣΑ εργάζεται για την ευόδωση των στόχων και συμπορεύεται για τη ΝΙΚΗ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.