Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 13 Ιουνίου οι δεσμευτικές προσφορές για τη Μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΓΚΑ ΓΙΩΤ
13 Απριλίου 2023 / 11:44

Η μαρίνα μεγάλων σκαφών θα είναι δυναμικότητας 98 θέσεων ελλιμενισμού

ΑΘΗΝΑ. Στις 13 Ιουνίου θα γίνει η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου Mega yacht) στην Κέρκυρα, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ 
 
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωσή του: Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία καθορίζεται το αντισταθμιστικό/ανταποδοτικό τέλος υπέρ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. (ΟΛΚΕ) σε ποσοστό 2% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του Υπο-Παραχωρησιούχου, υπό τους γενικούς περιορισμούς της ΕυρωπαΪκής Επιτροπής περί κρατικών ενισχύσεων.

Συνεπεία των ανωτέρω, ορίζεται η Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 ως η ημέρα υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
 
Υπενθυμίζεται πως στη β’ φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει οι εξής ενδιαφερόμενοι επενδυτές: Ένωση Εταιρειών «ΑΒΑΞ ΑΕ - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ», ΤΕΚΑΛ ΑΕ, D MARINAS HELLAS AE και  LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA.
 
Ο σχεδιασμός
 
Η ανάπτυξη της μαρίνας μεγάλων σκαφών, δυναμικότητας 98 θέσεων ελλιμενισμού, θα γίνει δυτικά του τερματικού κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα έχει τη δική της είσοδο από τον δημόσιο δρόμο, με τις εγκαταστάσεις της να βρίσκονται χωριστά από τον υπόλοιπο λιμένα.

Οι προτεινόμενες χρήσεις και κτίρια περιλαμβάνουν χώρους στάθμευσης, εγκαταστάσεις επισκευής μικρών σκαφών, αντλιοστάσιο και υποσταθμό ηλεκτρισμού, ξενοδοχεία, bar, καταστήματα, supermarket, γυμναστήριο και γήπεδα τένις, κτίριο διοίκησης και πύργο ελέγχου.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ