Κυριακή 07.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Προς υπογραφή η Μαρίνα Megayacht Κέρκυρας»

ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΓΚΑ ΓΙΩΤ
04 Ιουλίου 2024 / 16:30

Θέματα που αφορούν στην ΠΕ Κέρκυρας και εντάσσονται στις αρμοδιότητες του ΤΑΙΠΕΔ συζήτησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου

ΑΘΗΝΑ. (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤ.ΓΚΙΚΑ) Τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανο Γκίκα, επισκέφτηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ΠΕ Κέρκυρας και εντάσσονται στις αρμοδιότητες του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, ο κ. Πολίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό πως στο αμέσως προσεχές διάστημα, με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου θα παραχωρηθεί η εξουσιοδότηση, ώστε να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας MegaYacht της Κέρκυρας με τον ανάδοχο (LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA).

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της προόδου των έργων στη Μαρίνα της Σπηλιάς που αποτελεί ευθύνη της Περιφέρειας και του Ο.Λ.ΚΕ, ενώ αναφορικά με την Μαρίνα της Ημερολιάς, συνεχίζεται η διαδικασία ωρίμανσης του φακέλου (συγκέντρωση απαραίτητων δικαιολογητικών, χωροθετήσεις, κ.α.) ώστε να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Επιπλέον, ετέθη το ζήτημα της αύξησης των τελών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Κέρκυρας, το οποίο εκκρεμεί στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των έργων στα 3 Κέντρα Υγείας Κέρκυρας, μετά και την υπογραφή των συμβάσεων τον περασμένο Μάιο, ο κ. Πολίτης ανέφερε πως ολοκληρώνεται η τεχνική προετοιμασίακαι οι απαραίτητες επί μέρους μελέτες ανά Κέντρο Υγείας, ώστε να ξεκινήσει η Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση τους, με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης 14 μήνες.

Ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Πολίτη για την ενημέρωση και  συμφώνησαν πως θα βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία για την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων.

ΦΩΤΟ@ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ