Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει ξανά ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών
12 Απριλίου 2023 / 14:23

Σκοπός η παροχή φιλοξενίας, ασφάλειας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των θυμάτων βίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοίγει ξανά τις πύλες του την Τρίτη 18 Απριλίου 2023 ο ξενώνας γυναικών που έχουν πέσει θύµατα έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων. Πρόκειται για μια πολύτιμη δομή, η λειτουργία της οποίας είχε ανασταλεί τα τελευταία χρόνια

Αφού ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και ανακαινίστηκε ο χώρος, η δομή θα μπορεί και πάλι να υποστηρίξει γυναίκες, μαζί με τα παιδιά τους εάν υπάρχουν, ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους και να επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. 

Σκοπός του Ξενώνα είναι η παροχή φιλοξενίας, ασφάλειας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, μέσω του εξειδικευμένου, επιστημονικού του προσωπικού, καθώς και η υποστήριξη για την ένταξη των ωφελούμενων γυναικών στην αγορά εργασίας.

Ο ∆ήµος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,  µε χρηµατοδότηση του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράµµατος για την ουσιαστική ισότητα των φύλων 2010-2013», υλοποιεί την Πράξη «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας- Λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».
           
Το πρόγραµµα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα δράσης της Γενικής Γραµµατείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και περιλαµβάνει ένα δίκτυο δοµών για την αντιµετώπιση της βίας κατά των γυναικών, όπως την τηλεφωνική γραµµή SOS 15900, τα κατά τόπους Συµβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας, για την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, ψυχοκοινωνικής και νοµικής συµβουλευτικής βοήθειας, σε γυναίκες που είναι θύµατα έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ