Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Αφαίρεση (κατάσχεση) κυνηγόσκυλου, με εντολή εισαγγελέα

Κακοποίηση ζώου
27 Nov 2023 / 13:22
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Κατόπιν καταγγελίας έγινε επέμβαση της Αστυνομίας, και το ζώο ανέλαβε η φιλοζωική "Υιοθετώ" - Ο ιδιοκτήτης αναζητείται

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα ένα ζώο βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, κακομεταχειρισμένο από τον ιδιοκτήτη του, υποσιτισμένο και σκελετωμένο, σε ακατάλληλο χώρο και με εμφανή δερματικά προβλήματα. 
 
Ακολούθησε καταγγελία και επέμβαση της Αστυνομίας, που απομάκρυνε το ζώο από το παράπηγμα και στη συνέχεια το ανέλαβε το Φιλοζωικό Σωματείο. 
 
Με απόφαση της Εισαγγελίας διατάχθηκε η οριστική αφαίρεση - κατάσχεση του ζώου από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αναζητείται.
 
Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο «Υιοθετώ», το σκυλί θα εξεταστεί από κτηνίατρο και θα καταβληθεί προσπάθεια να βρει ένα σπίτι που θα το αγαπήσει πραγματικά. 
 
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης τόσο για τις ποινικές ευθύνες, όσο και για την απόδοση του προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου για παραβάσεις του νόμου περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς.  
 
ΦΩΤΟ: ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ "ΥΙΟΘΕΤΩ"
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.