Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Δικαιοσύνη κατέφυγε εκπαιδευτικός για τις κρίσεις των νέων διευθυντών στην Κέρκυρα

Κρίσεις
10 Απριλίου 2023 / 13:19

H απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, στο οποίο προσέφυγε η ενδιαφερόμενη εκπαιδευτικός έγινε γνωστή την Παρασκευή 7 Απριλίου, μετά την κύρωση και ανάρτηση των τελικών αξιολογικών πινάκων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κι ενώ η διαδικασία ολοκλήρωσης των κρίσεων για τους νέους διευθυντές σχολείων βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων έχει ταράξει τα νερά, καθώς ζητά να ανασταλεί ο τελικός αξιολογικός πίνακας επιλογής που αφορά τους διευθυντές στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να κληθεί άμεσα σε συνέντευξη εκπαιδευτικός που δεν πέρασε από το στάδιο αυτό, κι ενώ στο μεταξύ έχει ξεκινήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, η υποβολή της δήλωσης προτίμησης σχολείων από τους υποψήφιους διευθυντές.

Όπως τόνισε πάντως στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, η διαδικασία για όλους τους υποψήφιους διευθυντές συνεχίζεται κανονικά . «Η διαδικασία δεν επηρεάζεται. Το πρωί της Μ. Δευτέρας άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί τις προτιμήσεις τους για τα σχολεία που τους ενδιαφέρουν. Η πλατφόρμα κλείνει στις 23.59 μ.μ. της Μ. Τρίτης. Θα εξεταστούν οι επιλογές τους και βάσει μορίων θα γίνει η τοποθέτησή τους», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εν λόγω εκπαιδευτικός κλήθηκε σε συνέντευξη ενώπιον του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής, ενώ ήταν σε νόμιμη άδεια.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρότι προέβη εμπρόθεσμα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να οριστεί νέα ημερομηνία συνέντευξης, η ίδια έμεινε τελικά εκτός διαδικασίας, με αποτέλεσμα να μην συμπεριλαμβάνεται στον τελικό αξιολογικό πίνακα επιλογής.

Στο Διοικητικό Εφετείο

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς κύκλους, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, στο οποίο προσέφυγε η ενδιαφερόμενη εκπαιδευτικός έγινε γνωστή την Παρασκευή 7 Απριλίου, μετά την κύρωση και ανάρτηση των τελικών αξιολογικών πινάκων επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Το ζήτημα πλέον βρίσκεται υπό υπηρεσιακή διεκπεραίωση.

Σημειώνεται ότι τις 37 θέσεις διευθυντών στα γυμνάσια και τα λύκεια της Κέρκυρας διεκδικούν 56 εκπαιδευτικοί που συμπεριλαμβάνονται στον τελικό πίνακα αξιολόγησης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ