Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Αγροδιατροφική και το ΕΠΑΛ Κορακιάνας στο Μουσείο Ελαιολάδου «ENOTIS»

Αγροδιατροφική
06 Απριλίου 2023 / 12:36

Οι σπουδαστές από το Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικών, αλλά και Γεωπονίας, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της ελιάς και της ελαιουργίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέχεια των δράσεων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Την Τετάρτη, 5 Απριλίου, η Αγροδιατροφική με το ΕΠΑΛ Κορακιάνας, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελαιολάδου “ENOTIS” στον Βίστωνα της Κέρκυρας. Οι σπουδαστές από το Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικών, αλλά και Γεωπονίας, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της ελιάς και της ελαιουργίας στην Κέρκυρα, τα στάδια της ελαιουργικής παραγωγής από τον 19ο αιώνα και την εξέλιξή της στα μετέπειτα χρόνια, καθώς και τις παραδοσιακές μεθόδους αποθήκευσης και συντήρησης του ελαιολάδου.

Τα εκθέματα του Μουσείου αποτελούν όλα κειμήλια της οικογένειας Κωνστάντη (των ιδιοκτητών της εταιρείας Enotis), καθώς η οικογένεια μετρά πάνω από έναν αιώνα ιστορίας στην παραγωγή του κερκυραϊκού ελαιόλαδου, λειτουργώντας ελαιοτριβεία ανελλιπώς από το έτος 1897.



«Η σπουδαιότητα της μάθησης της ιστορίας μας, χτίζει τα θεμέλια ενός καλύτερου μέλλοντος. Στόχος μας είναι όλοι οι σπουδαστές του ΕΠΑΛ Κορακιάνας, στο οποίο γίνεται μια καταπληκτική δουλειά σε επίπεδο πρακτικής άσκησης από τους εκπαιδευτικούς, να οραματιστούν το μέλλον τους πάνω στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει, με γνώμονα την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσδώσει ο καθένας μας στον τόπο του», δήλωσε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής, Νίκος Μουζακίτης.  

«Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Κωνστάντη για την εξαιρετική φιλοξενία τους στον υπέροχο χώρο του Μουσείου τους, καθώς και τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές του ΕΠΑΛ Κορακιάνας».