Κάλεσμα συγκέντρωσης Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Κέρκυρας

Κάλεσμα συγκέντρωσης Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Κέρκυρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την Τρίτη 04/04 στις 11:00 μπροστά στην Πρώην Νομαρχία

30
Μαρτίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Κέρκυρας). Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Κέρκυρας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των συνταξιούχων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Πρώην Νομαρχία, στις 4 Απρίλη και ώρα 11 π.μ.

Στους αγώνες βρίσκεται η δυνατότητα και η ελπίδα να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν την ζωή μας και στην μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν δοθούν λύσεις και αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Ιδιαίτερα σήμερα επιβάλλεται να αγωνιστούμε, όταν βλέπουμε ότι οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται και νέα προβλήματα προκύπτουν για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, όταν τα πάντα παραδίδονται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Αποτέλεσμα τους είναι η φοβερή ακρίβεια στα προϊόντα και στην ενέργεια, που εξαφάνισε τις συντάξεις μας, οι φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό στην Δημόσια Υγεία, στον ΕΦΚΑ και σε νευραλγικούς τομείς για την ασφάλεια της ζωής μας. Όταν συνεχίζεται η καταστροφική τους πολιτική  με την παράδοση του νερού στα νύχια των ομίλων, για να λέμε σε λίγο το νερό…νεράκι.  Σε αυτές τις πολιτικές, πέραν των άλλων, βρίσκονται και οι αιτίες για το πρόσφατο εγκληματικό δυστύχημα των δύο τρένων που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους και τον τραυματισμό δεκάδων. 

Μόνο με τον αγώνα μας, σε κοινή δράση με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μπορούμε να βάλουμε φραγμό και να αλλάξουμε την δραματική ζωή που μας έχουν επιβάλει.

Συνεχίζουμε γιατί δε μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων «αυξήσεων», των επιδομάτων, των διάφορων τρύπιων καλαθιών με τις καθημερινές αυξήσεις και του σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας κατά τα τελευταία δεκατρία χρόνια που κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα, συνεχίζουμε γιατί απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας και δεν είναι χάρισμα κανενός.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.
 • Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.
 • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
 • Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
 • Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνικής Σύνταξη.
 • Πρόσληψη προσωπικού ιατρικού-νοσηλευτικού στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και στον ΕΦΚΑ.  Άμεση καταβολή όλων των συντάξεων που καθυστερούν.
 • Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.
 • Επαναφορά του ΕΚΑΣ
 • Κατάργηση του ποσοστού για τον ΕΟΠΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Κατρούγκαλου αλλά και της προσωπικής διαφοράς η οποία φέρνει νέες περικοπές στις συντάξεις μας.
 • Παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
 • Καμία διακοπή παροχής ενέργειας-ύδρευσης-τηλεφωνίας
 • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με στρατιωτικό υλικό και ανθρώπινο δυναμικό
 • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια
Απαιτούμε να αποδοθούν τώρα στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19. Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται παράνομα από τον Υπουργό Εργασίας και παρά την ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντομα θα δοθούν, ακόμη περιμένουμε…

Τέλος, οι συνταξιούχοι στέλνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους Γάλλους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στον μαζικό μαχητικό τους αγώνα ενάντια στην αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, καθώς και σε όλους τους λαούς που ξεσηκώνονται ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής.