Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα του ΚΚΕ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης
19 Οκτωβρίου 2023 / 11:39

Την Πέμπτη 19 Οκτώβρη 18:30 στην Πλατεία Γεωργάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων νήσων, συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που διοργανώνουν η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 18:30 στην Πλατεία Γεωργάκη.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού. Το κράτος του Ισραήλ και η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου με τη μορφή κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» συνεχίζει τις σφαγές των προηγούμενων χρόνων, χτυπάει με τη στρατιωτική του μηχανή τον λαό, τους αμάχους, τα παιδιά, με χιλιάδες νεκρούς.

Επιβάλλει καθολικό αποκλεισμό στερώντας τους κατοίκους από νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικά εφόδια και ηλεκτρικό ρεύμα, προετοιμάζει χερσαία επέμβαση και γενοκτονία.

Στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα αντισταθεί στην ισραηλινή βαρβαρότητα, έχει δικαίωμα να καθορίζει μόνος του την πορεία του.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν αδελφωμένοι.

Με τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

 

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.

- Καμία συμμετοχή, καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

- Να αποσυρθεί η φρεγάτα "Ψαρά" από την περιοχή.

- Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

- Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ.

- Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΑΚΗ