Παρασκευή 21.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από Εργατικό Κέντρο ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΟΓΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
28 Οκτωβρίου 2023 / 16:42
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η επιθετικότητα αυτή του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. Μετά από αιώνων διωγμούς, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα, ο ισραηλινός λαός δικαιούται να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερα, με πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα, σεβόμενος τα αντίστοιχα δικαιώματα των Παλαιστινίων"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την χερσαία επίθεση του στρατού του Ισραήλ απέναντι στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ και η ΟΓΕ, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Κυριακή 29/10 στις 18:00. Το Πεντοφάναρο έχει οριστεί ως σημείο συγκέντρωσης. Συγκεκριμένα οι ανακοινώσεις:

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Μετά την δραματική νύχτα της Παρασκευής στη Γάζα όπου το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ σφυροκοπούσε ανελέητα την περιοχή πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό μπλοκάροντας παράλληλα την επικοινωνία και το ίντερνετ, με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα, η απάντηση περνά σε όσους θέλουν να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όλοι στους δρόμους! Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού σε άμεση απάντηση στην εν εξελίξει σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Μαζί με τους λαούς σε κάθε χώρα που, παρά την προσπάθεια να πέσει σιωπή, πραγματοποιούν μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, βγαίνουμε ξανά στους δρόμους! Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη! Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί! Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο! Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα! Όλοι στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου την Κυριακή 29/10 στις 18:00 στο Πεντοφάναρο.

Η ανακοίνωση ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ

Η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται! Το σαββατοκύριακο το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, σφυροκοπούσε ανελέητα τη Γάζα, από στεριά, αέρα και θάλασσα! Από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουν σκοτωθεί πάνω από 3000 παιδιά, αφού από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, έχουν ισοπεδωθεί τα παλαιστινιακά εδάφη. Έχει κοπεί το ρεύμα, το νερό, η προμήθεια καυσίμων και οι επικοινωνίες. Αυτές τις μέρες συντελείται η εξόντωση ενός ολόκληρου λαού!

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υποστηρίζουν το Ισραήλ!

Ο λαός της Παλαιστίνης, εδώ και 75 χρόνια, βιώνει την ισραηλινή βία και κατοχή, την πολιτική διακρίσεων και στέρησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου. Για 75 χρόνια, ο λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται για ελευθερία και αυτοδιάθεση και θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά. Μόνο το 2023 έχουν σκοτωθεί πάνω από 40 παιδιά από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από το Σάββατο, που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουν ισοπεδωθεί τα παλαιστινιακά εδάφη, αφού οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως μέσα στις παλαιστινιακές πόλεις, διαλύοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, προαναγγέλλοντας  τον αφανισμό της λωρίδας της Γάζας. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ εξήγγειλε τον πλήρη αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας, κόβοντας το ρεύμα, το νερό και τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό αδιακρίτως από όλους τους Παλαιστίνιους. Τα απάνθρωπα αυτά μέτρα έρχονται να συμπληρώσουν την ισοπέδωση της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία, ενώ επίκειται και χερσαία επιχείρηση.

 Η επιθετικότητα αυτή  του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. Μετά από αιώνων διωγμούς, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα,  ο ισραηλινός λαός δικαιούται να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερα, με πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα, σεβόμενος τα αντίστοιχα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί εύλογα και δίκαια  το δικαίωμα να έχει την ελευθερία του, τη δική του πατρίδα, το δικό του εθνικό κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα:

· Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη.

· Να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

· Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες  στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

· Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι αλλά  και οι άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και Ισραηλινοί διαφωνούντες, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

· Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.

 

Η ανακοίνωση της ΟΓΕ

Η Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ καλούν τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο, την Κυριακή 29 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στο Πεντοφάναρο.

Η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται! Από χτες το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, σφυροκοπά ανελέητα τη Γάζα, από στεριά, αέρα και θάλασσα!

Από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουν σκοτωθεί πάνω από 3000 παιδιά. Έχουν ισοπεδωθεί τα παλαιστινιακά εδάφη. Έχει κοπεί το ρεύμα, το νερό, η προμήθεια καυσίμων και οι επικοινωνίες. Αυτές τις μέρες συντελείται η εξόντωση ενός ολόκληρου λαού!

Εκφράζουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό.

Καταδικάζουμε το έγκλημα που διαπράττει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΦΩΤΟ@ΣΕΠΕ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.