Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λέσσης και Καρβέλης έδωσαν τα χέρια για κατασκευή ιατρείου στον Αγ. Ματθαίο

6η ΥΠΕ
20 Μαρτίου 2023 / 18:10

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ υπέγραψαν το απόγευμα τη σχετική σύμβαση παραχώρησης οικοπέδου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο περιφερειακό ιατρείο στο χωριό του Αγίου Ματθαίου μπαίνει σε ρότα υλοποίησης, μετά την υπογραφή παραχώρησης οικοπέδου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. 

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης υπέγραψαν το απόγευμα τη σχετική σύμβαση παραχώρησης οικοπέδου για την ανέγερση νέου ιατρείου, για το οποίο έχει προβλεφθεί χρηματοδότηση.

Ο Γιάννης Καρβέλης τόνισε ότι το ιατρείο Αγίου Ματθαίου αποτελεί την υλοποίηση δέσμευσης που είχε λάβει ο πρώην Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πέραν την ανέγερσης του συγκεγκεκριμένου ιατρείου ο Γιάννης Καρβέλης επεσήμανε ότι είναι σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο της ανακαίνισης και των Κέντρων Υγείας Λευκίμμης, Αγίου Μάρκου και Αγίου Αθανασίου προϋπολογισμού σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Η ανακαίνιση αφορά τις κτιριακές υποδομές που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, όσο και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.


Στην Κέρκυρα βρίσκονται  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την επίσκεψη του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ξεκινά σήμερα και επίσημα η υλοποίηση μίας σημαντικής δέσμευσης του Υπουργείου Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν, υποσχέθηκε την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου στον Αγ. Ματθαίο, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας.

Ακολούθησε η στενή μας συνεργασία με τον πρ. Αν. Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και μετέπειτα με την νέα ηγεσία του Υπουργείου, τον Θάνο Πλεύρη και την Μίνα Γκάγκα, φυσικά με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη και με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση, προκειμένου να βρεθεί οικόπεδο και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του νέου Περιφερειακού Ιατρείου, ώστε να γίνει δυνατή η ανέγερσή του. Σημαντική συνεισφορά είχε και ο πρ. Αντιδήμαρχος της Νότιας Κέρκυρας και ιατρός, Γιώργος Σαγιάς.

Σήμερα υπεγράφη η Σύμβαση παραχώρησης οικοπέδου που ανήκει στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας στην 6η ΥΠΕ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας και συνέβαλλαν στην σημερινή σημαντική ημέρα για την Νότια Κέρκυρα.»
Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Θεμιστοκλέους θα επισκεφτεί αύριο το ακριτικό νησί των Οθωνών και Κέντρα Υγεία του νησιού μας.