Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία του Κώστα Λέσση στον Αη Μαθιά: «Διεκδικήσαμε και πετύχαμε»

Κώστας Λέσσης
02 Οκτωβρίου 2023 / 13:22

Ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης τόνισε ότι αναγνωρίζει τις τεράστιες ανάγκες που έχει ο τόπος αλλά υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει

ΚΕΡΚΥΡΑ (Κ. Λέσσης). Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κεντρική ομιλία του Δημάρχου και υποψηφίου εκ νέου Κώστα Λέσση στον Άγιο Ματθαίο. 

Ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης τόνισε ότι αναγνωρίζει τις τεράστιες ανάγκες που έχει ο τόπος αλλά υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει. 

«Οργανώθηκε ο Δήμος, ξεκινήσαμε με προϋπολογισμό 3,2 εκ και τον φτάσαμε στα 32 εκατομμύρια. Διεκδικήσαμε, πιέσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε. Και πετύχαμε». 

Παρουσίασε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας με έργα προγραμματισμένα και κοστολογημένα. 

Μίλησε για τις μεγάλες διεκδικήσεις που περιλαμβάνουν το οδικό άξονα Βορρά - Νότου και τις απαιτούμενες παρακάμψεις Μπενιτσών, Μωραιτίκων, Αργυράδων. Για την ύδρευση και τα μεγάλα έργα που απαιτούνται.

«Έχουμε ήδη υποβάλει για έγκριση το  ποσό του 1,2 εκ ευρώ για την επικαιροποίηση των μελετών αποχέτευσης και αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης που είναι από αμίαντο και αφορούν τον  κάμπο της Δημοτικής Ενότητας Μελιτειέων που περικλείεται από τα χωριά Άγιος Ματθαίος , Βουνιατάδες, Στρογγυλή, Βραγανιώτικα, Άνω και Κάτω Παυλιάνα». 

Ο Κώστας Λέσσης μίλησε για το πολύπαθο έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Νότιας Κέρκυρας το οποίο πλέον έχει προσωρινό εργολάβο και παίρνει το δρόμο του. 

Έκανε λόγο για τις αλλαγές στο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων αφού πλέον έχουν παραγγελθεί και αναμένονται τα νέα απορριμματοφόρα ανάμεσα στα οποία και ένα που θα είναι αποκλειστικά για την ανακύκλωση. 

Δήλωσε ότι στοχεύει να πείσει την κυβέρνηση, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας, για την ίδρυση Αναπτυξιακής εταιρείας που θα έχει στην αρμοδιότητα της τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων και τα υδάτινα τοπία γύρω από τα ποτάμια της Μεσογγής και της Λευκίμμης. 

Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα ανακαινιστεί το κτήριο του συναιτερισμού προκειμένου να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο στον Άη Μαθιά ο οποίος έχει μεγάλη πολιτιστική παραγωγή αλλά λείπουν οι χώροι στέγασης της . 

Υποσχέθηκε την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου. 

Μεταξύ των άλλων δεσμεύτηκε για την εξεύρεση χώρων πάρκιν και στον Άη Μαθιά και σε όλα τα χωριά που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. 

 

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 

 

Αργυράδες : Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην πλατεία της Παναγίας 7.30 μ.μ. 

Λευκίμμη : Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο ΠΛΑΖΑ 7.30 μ.μ. 

Πετριτής : Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Κοινοτικό γραφείο 7.30 μ.μ.