Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιφερειακό ιατρείο ιδρύεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Κέρκυρας

Περιφερειακό Συμβούλιο
20 Μαρτίου 2023 / 11:02

Η ίδρυση περιφερειακών ιατρείων στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών σε 13 μεγάλες πόλεις, αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της ίδρυσης Περιφερειακού ιατρείου για τις ανάγκες εν ενεργεία αλλά και απόστρατων αστυνομικών, στο Αστυνομικό Μέγαρο Κέρκυρας.

Η ίδρυση περιφερειακών ιατρείων στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών σε 13 μεγάλες πόλεις, αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στο προσωπικό και στα μέλη των οικογενειών τους. Τα περιφερειακά ιατρεία προβλέπεται να στελεχωθούν με επιστημονικό προσωπικό ειδικοτήτων παθολόγου, ψυχιάτρου και ψυχολόγου, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός για την πρόσληψη συνολικά 60 ιδιωτών, ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων του τομέα Υγειονομικού, έχει ήδη προκηρυχθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εντός του Αστυνομικού Μεγάρου

Στην Κέρκυρα, η στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου προκρίθηκε από την Αστυνομική Υπηρεσία, να γίνει στο πίσω μέρος του Αστυνομικού Μεγάρου (Ιουλίας Ανδρεάδη 1), σε υφιστάμενη κτιριακή δομή, συνολικού εμβαδού 111,79 τ.μ. Αρχική μελέτη για την ανακατασκευή και διαρρύθμιση του ισόγειου χώρου, έχει εκπονηθεί, ωστόσο ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση των εργασιών διαμόρφωσής του, ύψους 74.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το θέμα εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λευκάδα, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης Μελίτα Ανδριώτη, προκειμένου να εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΙΝ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υλοποίηση του έργου.

Οι εργασίες

Οι εργασίες για την μετατροπή του ισόγειου χώρου σε ιατρείο, περιλαμβάνουν καθαιρέσεις τμημάτων τοιχοποιίας, αποξηλώσεις κουφωμάτων, σποραδικά επιχρίσματα, εσωτερικά χωρίσματα με γυψοσανίδες, επιστρώσεις δαπέδων με πλακίδια, εσωτερικές ξύλινες πόρτες, υαλόθυρες, χρωματισμούς, διακοσμητική ψευδοροφή, και πλήρης ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση.

Τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, θα τρέξουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ φορέας υλοποίησης ορίζεται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Κέρκυρας.

Βάσει χρονοδιαγράματος, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 39 μήνες, καθώς τα στάδια που απαιτούνται μέχρι την εκτέλεση του έργου είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο οι διαδικασίες από την προκήρυξη του διαγωνισμού μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου απαιτούν 13 μήνες.

Σημειώνεται ότι στο Περιφερειακό Ιατρείο, με έδρα το Αστυνομικό Μέγαρο Κέρκυρας θα μπορούν να απευθύνονται αστυνομικοί εν ενεργεία και απόστρατοι απ’ όλα τα Ιόνια Νησιά, όπως και οι οικογένειές τους.

Μάλιστα έχει τοποθετηθεί ήδη ο ένας εκ των δυο ψυχολόγων που θα το στελεχώσουν, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε όποιον το επιθυμεί. Πρόβλεψη υπάρχει επίσης για έναν ψυχίατρο και έναν παθολόγο.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ