Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργούν την Πέμπτη και οι υπάλληλοι της ΥΠΑ - Ακυρώσεις πτήσεων

Απεργία
14 Μαρτίου 2023 / 16:23

24ωρη απεργία και απο τους υπαλλήλους της ΥΠΑ, Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας και Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ -ΓΣΕΕ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στα αεροδρόμια όλης της χώρας. 

Η ανακοίνωση της ΕΝΗΜΑΕΚ:

«Το ΔΣ της Ενωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ), σε σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την συμμετοχή της ένωσης στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα από 00:00 έως 23:59 τοπική, με το  διεκδικητικό πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί δημόσια και ειδικότερα για την επίλυση των θεμάτων Ασφάλειας στις Μεταφορές.

Παράλληλα ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ την επ’ αόριστο ΑΠΟΧΗ των Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας από τη  συμμετοχή τους σε όλες τις επιτροπές και τις ομάδες εργασίας, αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 τοπική.

Η Ασφάλεια στις Αερομεταφορές στηρίζεται στα Συστήματα Αεροναυτιλίας ΑΛΛΑ και στο  προσωπικό που τα υπηρετεί!

Για το λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ

- την άμεση πρόσληψη εξήντα (60) υπαλλήλων για τους κλάδους ΠΕ/ΤΕ Ηλεκτρονικών (ATSEP), με  επαναφορά του ηλικιακού ορίου,

- τον επίσημο διοικητικό πολυετή προγραμματισμό για την πρόσληψη εκατό (100) επιπλέον υπαλλήλων  σε βάθος πενταετίας (είκοσι κατ’ έτος) και

- την άμεση παύση των διώξεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΗΜΑΕΚ γιατί εκφράζουν τις  απόψεις τους για θέματα ασφάλειας στις Μονάδες που υπηρετούν. 

Ως προσωπικό ασφαλείας ορίζεται το προσωπικό της βάρδιας των οργανικών μονάδων (όσο έχει  απομείνει).

Καλούμε την Διοίκηση της ΥΠΑ να ορίσει τα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας των ΗΜΑΕΚ κατά την  διάρκεια της 24ώρης απεργίας και να εκδώσει το σχετικό ΝΟΤΑΜ, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέλη της  ΕΝΗΜΑΕΚ παρέχουν έργο AFIS & AIS/ARO».

Ακυρώσεις πτήσεων 

Στο πλαίσιο αυτό η Aegean ανακοίνωσε ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, λόγω συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος σε 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ
Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους.

Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:
801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:
801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)