Τετάρτη 23.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές

ΑΠΕΡΓΙΑ
23 Οκτωβρίου 2024 / 10:07
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων, αυξήσεις και επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης, να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών αλλά και να γίνουν μαζικές προσλήψεις,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές  μετά από κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους φορέων αλλά και της ΑΔΕΔΥ, που κήρυξε 24ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι:

Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων, αυξήσεις και επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης, να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών αλλά και να γίνουν μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις αναπληρωτών αποκλειστικά με την ημερομηνία πτυχίου και την προϋπηρεσία, νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας κ.α.

Η ΕΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (από 11:00 μέχρι 14:00) και να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00.

Επιπλέον, ο ΣΕΠΕ θα συμμετάσχει και αυτός στην κινητοποίηση, ενώ ο πρόεδρός του Αντώνης Κουρσάρης και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στις 12 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Π.Ε. Κέρκυρας.    

Η Ένωση Γονέων

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων  Νήσων με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε τη στήριξή της προς τους εκπαιδευτικούς, στην Κέρκυρα και ολόκληρη την Ελλάδα, και στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις Αλυκές.

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει «την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.

 Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης κήρυξε  24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.