Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέκου Μιχαλά για τον Δήμο η «Σφήνα - Πρωτοβουλία Πολιτών»

Αλέκος Μιχαλάς
14 Μαρτίου 2023 / 09:31

«Δεμένος με τον λαό της Κέρκυρας και τα προβλήματα του, μπορεί να ενώσει τους δημοκρατικούς πολίτες με κατεύθυνση την ανατροπή των αντικοινωνικών πολιτικών της στασιμότητας και της παρακμής»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στηρίζει την αυτοδιοικητική πρωτοβουλία του Αλέκου Μιχαλά στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, η κίνηση «Σφήνα - Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κέρκυρα», με επικεφαλής τον Μάριο Άνθη. Αυτό αποφάσισε η συνέλευση της κίνησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/3 το απόγευμα, στο Ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στη Συνέλευση έγινε ανασκόπηση των τελευταίων γεγονότων και εξελίξεων. Εκφράστηκαν τα αισθήματα θλίψης αλλά και οργής για την εγκληματική τραγωδία των Τεμπών και τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες που έχασαν ανθρώπους και τόσα νέα παιδιά.

Ειδική αναφορά έγινε στην εξελισσόμενη απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μεθοδεύσει πλαίσιο ιδιωτικοποίησης του δημοσίου - κοινωνικού αγαθού που λέγεται Νερό. Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει αποφασιστικά και να ματαιώσει αυτή την αντιλαϊκή, παράνομη και αντισυνταγματική μεθόδευση.

Η Συνέλευση της «Σφήνας» συζήτησε σχετικά με σειρά δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στο τετράμηνο που πέρασε από την ίδρυση της ΣΦΗΝΑΣ και την κλιμάκωση του αγώνα της ενάντια στην παρακμή που κυριαρχεί με ευθύνη του ντόπιου  χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου. 

Η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει δυναμικά και να συμμετάσχει μαχητικά στην πλατιά δημοκρατική συσπείρωση πλειοψηφίας και νίκης που οικοδομείται, στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας του Αλέκου Μιχαλά στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Επισημαίνουμε ότι ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νησιών και πρώην αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς έχει μια μακρόχρονη δραστήρια συμμετοχή και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και στους κοινωνικούς αγώνες.

Βγαλμένος μέσα από τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, δεμένος με τον λαό της Κέρκυρας και τα προβλήματα του, μπορεί να ενώσει τους δημοκρατικούς πολίτες με κατεύθυνση την ανατροπή των αντικοινωνικών πολιτικών της στασιμότητας και της παρακμής. Με πρόγραμμα και σχεδιασμό να περάσουμε από τα λόγια που μένουν λόγια, στην Πράξη που έχει ανάγκη ο τόπος.

Τέλος, η Συνέλευση της «Σφήνας» αποφάσισε την συνέχιση των επαφών με άλλες προοδευτικές αριστερές κινήσεις για την ανταλλαγή απόψεων και την διαμόρφωση ενός συνεκτικού πλαισίου προγραμματικών θέσεων - στόχων και διεκδικήσεων».