Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με τη νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
13 Μαρτίου 2023 / 17:30

Στ.Γκίκας: «Με την ολοκλήρωση των ήδη δρομολογημένων προσλήψεων, το Νοσοκομείο μας θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ελλείψεων σε Ιατρικό & Νοσηλευτικό Προσωπικό»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με την νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Μαντώ Εγγλεζοπούλου, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοικήτριας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι θέσεις μόνιμου προσωπικού που έχουν ήδη προκηρυχθεί. Υπενθυμίζεται ότι το Β’ Εξάμηνο του 2022 προκηρύχθηκαν οι θέσεις 12 μόνιμων και 14 επικουρικών Ιατρών, ενώ προσλαμβάνονται οσονούπω και οι 52 μόνιμοι Νοσηλευτές/τριες.

Σημειώνεται επίσης, ότι την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την πρόσληψη άλλων 8 μόνιμων Ιατρών του ΕΣΥ, κρίσιμων ειδικοτήτων για την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας. Έτσι η νέα προκήρυξη θα συμπεριλαμβάνει τις μόνιμες θέσεις 2 Παθολόγων, 2 Καρδιολόγων, 2 Ακτινολόγων, 1 Αιματολόγου/ Βιοπαθολόγου και 1 Ψυχιάτρου.  Στην συγκεκριμένη προκήρυξη μάλιστα προβλέπεται και η κάλυψη θέσης 1 Καρδιολόγου στο ΚΥ Παξών και 1 Γενικού/ Οικογενειακού Ιατρού στο ΚΥ Αγ. Μάρκου.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην ένταξη της Κέρκυρας στις άγονες περιοχές τύπου «Α», γεγονός που δίνει στους ιατρούς του ΕΣΥ περισσότερα κίνητρα να εργαστούν στην Κέρκυρα.
 
Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Επισκέφτηκα σήμερα - ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της - την κα Εγγλεζοπούλου και είχα μια σε βάθος συζήτηση για τα θέματα του Νοσοκομείου μας.
Καταρχάς επισημαίνω ότι κατά γενική ομολογία έχει αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη που είχε διαταραχθεί στο παρελθόν. Η νέα Διοικήτρια ασχολείται βεβαίως με οργανωτικά θέματα, με πρώτο ίσως, την πρόσληψη νέου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μετά και τις νέες προκηρύξεις που εξήγγειλε η Κυβέρνησή μας. Στο πλαίσιο αυτό μεριμνά για την επαναπροκήρυξη των 6 άγονων θέσεων ιατρών των προκηρύξεων του περασμένου χρόνου.
Επίσης προωθεί την διακήρυξη της προμήθειας ιατροτεχνικού εξοπλισμού από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ύψους 3.1 εκατ. Ευρώ καθώς και ζητήματα σχετικά με την ακίνητη περιουσία του ΓΝΚ.
Με την ολοκλήρωση των ήδη δρομολογημένων και πολύ σημαντικών προσλήψεων, το Νοσοκομείο μας θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ελλείψεων που έχουν καταγραφεί.
Ανέφερα, ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια της Διοίκησης για την βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.».