Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θανάσης Παφίλης: Περισσότερο κόκκινο, κόντρα στη μαυρίλα του συστήματος

ΚΚΕ
10 Μαρτίου 2023 / 21:27

H αιτία των εγκλημάτων αυτών βρίσκεται στη ρίζα του καπιταλιστικού συστήματος, στη λογική κόστους οφέλους, δηλαδή την υποταγή της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

«Ενα μαύρο σύννεφο καλύπτει τον ελληνικό ουρανό» τόνισε για το μακάβριο έγκλημα των 57 νεκρών των Τεμπών ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η κομματική οργάνωση Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε ότι η αιτία των εγκλημάτων αυτών βρίσκεται στη ρίζα του καπιταλιστικού συστήματος, στη λογική κόστους οφέλους, δηλαδή την υποταγή της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Παράλληλα τόνισε ότι τα εγκλήματα αυτά έχουν υπεύθυνους «όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν πίστα αυτή τη βαρβαρότητα».

Την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του εργατικού κέντρου Κέρκυρας άνοιξε ο Γιάννης Μπορμπότης γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ ζητώντας αρχικά ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του πολύνεκρου εγκλήματος στα Τέμπη. Μετά κάλεσε στο βήμα τους Κελάνδρια Παναγιώτη -Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου – υποψήφιο βουλευτής του ΚΚΕ, τον Πελάη Γιάννη, τραπεζοϋπάλληλο, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, την Μυρίλλα Ελένη, ξενοδοχοϋπάλληλο, πρόεδρο του Επιχειρησιακού Σωματείου Sandy και τον Κανταρέλη Σπύρο, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που με τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν ο καθένας από την πλευρά του «Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές». 

Κατήγγειλε ακόμη ότι η στάση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δείχνει ασέβεια στους εκατοντάδες νεκρούς, «αφού με  ευθύνη τους προχώρησε το σπάσιμο του ΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση στην ιταλική εταιρεία για 45 εκ. φορτώνοντας 15 δις χρεών στον ελληνικό λαό.»