Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προκηρύσσονται 10 θέσεις μόνιμων γιατρών στην ΠΕ Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
10 Μαρτίου 2023 / 10:11

Ικανοποιημένη η ΕΓΕΣΥΚ από την κατανομή των ειδικοτήτων, για τις Κλινικές που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οκτώ θέσεις μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Κέρκυρας, μια για το Κ.Υ Αγίου Μάρκου και μία για το Κ.Υ. Παξών περιλαμβάνει η έγκριση της προκήρυξης που υπέγραψε η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Συνολικά εγκρίθηκαν πανελλαδικά 854 θέσεις ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων στο ΕΣΥ και 5 θέσεων στο ΕΚΑΒ.

Να καλυφθούν οι παραιτήσεις

Σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται η πλήρωση τουλάχιστον των κενών που έχει αφήσει πίσω του το «τσουνάμι» παραιτήσεων και αποχωρήσεων του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Ωστόσο η υποστελέχωση παραμένει, καθώς από τις 145 περίπου θέσεις που προβλέπει το οργανόγραμμα, υπάρχουν περίπου 90 υπηρετούντες. Μεγάλοι "ασθενείς" η Παθολογική Κλινική, η Καρδιολογική Κλινική  και το Ακτινολογικό. 

Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Κέρκυρας προκηρύσσονται θέσεις:

2 Παθολόγων, 2 Καρδιολόγων, 2 Ακτινολόγων, 1 Αιματολόγου ή Βιοπαθολόγου
1 Ψυχιάτρου.

Επίσης προκηρύσσεται μόνιμη θέση: Καρδιολόγου για το ΚΥ Παξών και
Γενικής - Οικογενειακής Ιατρικής για το ΚΥ Αγ. Μάρκου.

Σημειώνεται, για την ιστορία, ότι και οι δύο προαναφερόμενες προκηρύξεις έγιναν επί θητείας του προηγούμενου Διοικητή Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Επιπλέον η προκήρυξη του περασμένου Σεπτέμβρη για 8 θέσεις γιατρών, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" πρόκειται να φέρει επιπλέον τουλάχιστον τις μισές από αυτές. 

Καλή κατανομή

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας πάντως εμφανίζεται ικανοποιημένη από την κατανομή των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν ιδιαιτέρως στην Παθολογική και την Καρδιολογική Κλινική. «Καλοδεχούμενες οι νέες θέσεις, θεωρούμε ότι είναι σε τομείς που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο, ελπίζουμε μόνον να καλυφθούν. Ελπίζουμε επίσης να συνεισφέρει και η αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού στην αρωγή για τη στέγαση των γιατρών» αναφέρει στην "Ε" ο αντιπρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Πέτρος Αργίτης. 

Το ζητούμενο

Με την ελπίδα ότι η πρόσφατη ένταξη της Κέρκυρας στην Α' προβληματική ζώνη θα λειτουργήσει, το μεγάλο ζητούμενο είναι να παρουσιαστούν απτά αποτελέσματα και να εκδηλωθεί το αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι οι "άγονες" θέσεις αποτέλεσαν για πολλά χρόνια μία από τις μεγάλες πληγές του Νοσοκομείου, καθώς η Κέρκυρα αποτελούσε ουραγό στις προτιμήσεις των γιατρών λόγω του κόστους διαβίωσης, της μεγάλης απόστασης από το κέντρο, της υποστελέχωσης κ.λπ.

Μάλιστα για την αναγκαιότητα ένταξης στης Π.Ε. Κέρκυρας στην Α' Προβληματική Ζώνη που περιέχει ευεργετικές διατάξεις με διοικητικά, οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα, είχε εκδηλωθεί πρωτοφανής υπερκομματική σύμπνοια των τριών βουλευτών της Κέρκυρας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Προθεσμία

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις  21/03/2023 ώρα 14.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 31/03/2023 ώρα 24.00.

Οι αποφάσεις προκηρύξεων των νοσοκομείων για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected], το αργότερο μέχρι και την 13/03/2023.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ