Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Δεν είναι διασώστες του ΕΚΑΒ

ΕΚΑΒ
06 Μαρτίου 2023 / 11:04

Εισαγγελική έρευνα για την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με πλήρωμα ασθενοφόρου

ΑΘΗΝΑ. Εισαγγελική έρευνα ξεκινά με αντικείμενο σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν, στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να βρέχει με λάστιχο γυμνή γυναίκα που βρίσκεται ξαπλωμένη σε κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρείας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού με ανάρτησή του, χθες, ενημέρωσε πως για την υπόθεση διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ και ζήτησε από την εταιρία ασθενοφόρων να απομακρύνει τους δύο εργαζόμενους που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Ο Υπουργός Υγείας

«Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται στο ΕΚΑΒ, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι διασώστες μας καθημερινά σώζουν συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», δηλώνει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 



Κυπριώτης: Προσβάλλουν τον όρκο μας

«Ζητούμε από την Πολιτεία να απομακρύνει τέτοια άτομα απο τις θέσεις που υπηρετούν ανήθικα» τονίζει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας, Χρήστος Κυπριώτης και επισημαίνει ότι εικόνες σαν κι αυτή «προσβάλλουν τον άνθρωπο, την ηθική και τον όρκο που δώσαμε πριν αναλάβουμε τα καθήκοντά μας»:

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αυτες οι εικονες δεν τιμουν τους επαγγελματιες υγειας τετοιες εικονες προσβαλλουν τον ανθρωπο την ηθικη και τον ορκο που δωσαμε πριν αναλαβουμε τα καθηκοντα μας...

Μελημα μας ειναι η παροχη αμεσης εξειδικευμενης βοηθειας στους ανθρωπους αλλα και η προστασια της ιδιωτικοτητας των ασθενων μας ποσο μαλλον δε ενος ανθρωπου που δεν εχει την δυνατοτητα να το πραξει μονος του...
Καθε νοσοκομειο φερει ειδικα διαμορφωμενους χωρους για λουτρο ασθενων οπως προβλεπεται απο την πολιτεια...

Ντρεπομαστε λοιπον για αυτους τους ανθρωπους που δεν καταφεραν να κατανοησουν τα καθηκοντα τους...Ζηταμε απο την πολιτεια να απομακρυνει τετοια ατομα απο τις θεσεις που υπηρετουν ανηθικα...»
  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ