Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με έναν απινιδωτή εξοπλίστηκε το κτίριο του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ»

ΕΚΑΒ
14 Ιουνίου 2024 / 10:13
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Προσφορά του καταστήματος Smart Gadgets Corfu

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κατάστημα Smart Gadgets Corfu προχώρησε σε δωρεά ενός εξωτερικού φορητού απινιδωτή στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ». Ο απινιδωτής εγκαταστάθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου και αποτελεί πλέον σημαντικό Το μηχάνημα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες άμεσης αντιμετώπισης ενός έκτακτου καρδιακού επεισοδίου. Το προσωπικό του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, παρακολούθησε 2ωρο σεμινάριο από εκπροσώπους του ΕΚΑΒ για την «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED)», με σκοπό την παροχή βασικών αλλά σωτηρίων γνώσεων, σχετικά με την εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής σε ενήλικες και παιδιά, ενώ παράλληλα έγινε πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση της πνιγμονής από ξένο σώμα. εργαλείο βοήθειας του Κέντρου Ιατρικής, Ψυχολογικής και Κοινωνικής  Υποστήριξης ΑμεΑ  Κέρκυρας του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας.

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, ευχαριστεί το κατάστημα Smart Gadgets Corfu για την προσφορά. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Στο κτίριο του του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ» εγκαταστάθηκε ένας εξωτερικός φορητός απινιδωτής, ιατρικό μηχάνημα σύγχρονο και εύχρηστο, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες άμεσης αντιμετώπισης ενός έκτακτου καρδιακού επεισοδίου. Το προσωπικό του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, παρακολούθησε 2ωρο σεμινάριο από εκπροσώπους του ΕΚΑΒ για την «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED)», με σκοπό την παροχή βασικών αλλά σωτηρίων γνώσεων, σχετικά με την εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής σε ενήλικες και παιδιά, ενώ παράλληλα έγινε πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση της πνιγμονής από ξένο σώμα. Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου και αποτελεί σημαντικό πλέον εργαλείο βοήθειας του Κέντρου Ιατρικής, Ψυχολογικής και Κοινωνικής  Υποστήριξης ΑμεΑ Κέρκυρας του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας με ωφέλεια την υγεία των παιδιών μας, των εργαζομένων και των περιοίκων της Δομής.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, οι Νέοι και το Προσωπικό του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ» εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες, στο κατάστημα Smart Gadgets Corfu για την πολύτιμη δωρεά του απινιδωτή καθώς επίσης και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Κέρκυρας για την προσφορά τους να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους της ΜΕΛΙΣΣΑΣ.»

ΦΩΤΟ@ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ "ΜΕΛΙΣΣΑ"

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.