Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κώδωνα κινδύνου κρούουν και οι υπάλληλοι της ΥΠΑ Κέρκυρας

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία
06 Μαρτίου 2023 / 10:09

«Οι ελλείψεις σε οποιονδήποτε φορέα και ειδικότερα στον χώρο των μεταφορών, μπορούν να αποβούν καταστροφικές, όπως αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ Κέρκυρας, με τραγική αφορμή την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας, ως συνδικαλιστικός φορέας στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών, έχουν επισημάνει πολλές φορές, σε όλους τους αρμόδιους, τις σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό, ώστε η παροχή των υπηρεσιών Αεροναυτιλίας να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο ασφαλείας.

Αναλυτικά, ανακοίνωσαν: Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας, εκφράζουμε τη οδύνη μας για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που στην πλειοψηφία τους ήταν νέα παιδιά. Επίσης στους εργαζόμενους, θύματα του καθήκοντος, οι οποίοι δεν θα ξαναδούν τις οικογένειές τους. Οι σκέψεις μας είναι στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Δυστυχώς, οι ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, σε οποιονδήποτε φορέα και ειδικότερα στον χώρο των μεταφορών, μπορούν να αποβούν καταστροφικές, όπως αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Από τη πλευρά μας, ως συνδικαλιστικός φορέας στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών, έχουμε επισημάνει πολλές φορές, σε όλους τους αρμόδιους, τις σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό, ώστε η παροχή των υπηρεσιών Αεροναυτιλίας να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο ασφαλείας.
Σύντομα, πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, θα επαναλάβουμε τους προβληματισμούς και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε, ώστε να γνωρίζει και η τοπική κοινωνία.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΥΠΑΚ
Ο Πρόεδρος 
Δημ. Ρούσσος 
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημ. Μούκας