Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κι όμως, σχεδόν 208 χιλ. επιβάτες εξωτερικού τον Μάη στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας!

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
13 Ιουνίου 2024 / 16:11
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι μισοί από αυτούς ήταν Βρετανοί. Τα στοιχεία αφίξεων αφορούν στην είσοδο και όχι στη διαμονή λένε τουριστικοί φορείς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με διψήφιο ποσοστό αύξησης τόσο στην επιβατική κίνηση όσο και στις διεθνείς αφίξεις «έκλεισε» και ο Μάιος στο Ι. Καποδίστριας, κινούμενος ακόμη πιο ανοδικά από τον Απρίλιο αλλά και από τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η εικόνα αυτή ωστόσο δεν φάνηκε να αποτυπώνεται και στις κλίνες του νησιού, όπως  ανέδειξε η «Ε» σε προηγούμενο ρεπορτάζ της (04-06-2024). Όπως είχαν επισημάνει τουριστικοί φορείς, τα επίσημα στοιχεία αφίξεων που δημοσιοποιεί η Fraport Greece αφορούν την είσοδο στο νησί και όχι τη διαμονή, καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και όσοι κατευθύνονται στην κρουαζιέρα, στη γείτονα Αλβανία και σε άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς, όπως η Πάργα και τα Σύβοτα.

Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας, τον φετινό Μάιο 380.171 επιβάτες  εξωτερικού διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας (αφίξεις και αναχωρήσεις) έναντι των 331.203 του αντίστοιχου περσινού μήνα, καταγράφοντας αύξηση στην επιβατική κίνηση 14,8%.

Αύξηση 13,8% παρουσιάζει και ο αριθμός πτήσεων εξωτερικού με 2.583 (αφίξεις και αναχωρήσεις) έναντι των 2.270 του περσινού Μαΐου.

Μάλιστα το «Ι.Καποδίστριας» κατατάσσεται μεταξύ των τριών πρώτων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece που καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις για τον συγκεκριμένο μήνα τόσο σε διεθνείς αφίξεις όσο και σε επιβατική κίνηση.

Σταθερά πρώτοι οι Βρετανοί

Σταθερά πρώτοι έρχονται και πάλι οι Βρετανοί τόσο σε πτήσεις όσο και σε επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία των αφιξοαναχωρήσεων της διαχειρίστριας εταιρείας.
Η πρωτιά του Ηνωμένου Βασιλείου αποτυπώνεται με  1.179 πτήσεις, με δεύτερη χώρα να ακολουθεί, με σημαντική όμως διαφορά, η Γερμανία με 542. Ακολουθεί η Γαλλία με 166, η Πολωνία με 131,ενώ την πεντάδα συμπληρώνει το Βέλγιο με 95.
Ενδεικτικά επί κερκυραϊκού εδάφους αφίχθησαν τον μήνα Μάιο  103.613 Βρετανοί, 45.896 Γερμανοί, 12.054 Γάλλοι, 11.691 Πολωνοί και 6.745 Βέλγοι. Ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων απ’ όλες τις πτήσεις εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν ανήλθε στους 207.903 επιβάτες. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.