Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συσκέψεις υφ. Προστασίας του Πολίτη στην Κέρκυρα για το θέμα της μεταφοράς των Φυλακών (video)

Λευτέρης Οικονόμου
03 Μαρτίου 2023 / 15:31

Συνεχίζεται η κινητικότητα για το αίτημα της μεταφοράς των Φυλακών εκτός αστικού ιστού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψηλά στην ατζέντα της κρατά η κυβέρνηση το θέμα της μεταφοράς των Φυλακών Κέρκυρας εκτός αστικού ιστού. Αυτό το "σήμα" εξέπεμψε και η επίσκεψη εδώ του υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, με κύριο θέμα την ανεύρεση κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κτιρίου. 

Ο Λευτέρης Οικονόμου με τον γ.γ. του υπουργείου Κωνσταντίνο Παπαθανασίου συμμετείχαν σε σύσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Φυλακές Κέρκυρας. Οι επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου θα συνεχιστούν στο Σαν Τζιάκομο, με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα. 





Κινητικότητα

Όπως επισημάνθηκε ωστόσο σε όλους τους τόνους, η σημερινή επίσκεψη ήταν καθαρά υπηρεσιακή, ενώ η τρέχουσα συγκυρία του "νωπού" ακόμα τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν επέτρεψε να γίνει καμία δήλωση από τα υπουργικά χείλη.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η κινητικότητα έχει ξεκινήσει από καιρό, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας να το προωθεί ως αίτημα πρώτης γραμμής για τον κλάδο. Τόσο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Κοντός όσο και ο κυβερνητικός βουλευτής Στέφανος Γκίκας έχουν συναντηθεί με τον γ.γ. του Υπουργείου, αρμόδιο για τα καταστήματα κράτησης, ενώ έχουν επισκεφθεί επίσης και τα "υποψήφια" οικόπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν, το μέρος που προκρίνεται είναι το οικόπεδο στο Ρεκίνι, πλησίον της παλιάς ΑΕΒΕΚ, ιδιοκτησίας του ΦΟΔΣΑ.     

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ