Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από ημέρα σε ημέρα η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Κέρκυρα

ΝΔ
24 Φεβρουαρίου 2023 / 10:18

«Γρίφος» εξακολουθεί να παραμένει το όνομα της δεύτερης γυναίκας που θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από ημέρα σε ημέρα αναμένεται η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Κέρκυρα και το αργότερο πάντως έως την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.
 
«Γρίφος» εξακολουθεί να παραμένει το όνομα της δεύτερης γυναίκας που θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα, μετά την ανακοίνωση της Μαριλένας Μάστορα ότι δεν θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές, καθώς  την ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσημη πρόταση έχει δεχθεί από τα κεντρικά του κόμματος η γιατρός Κλαίρη Μανάτου, ωστόσο για προσωπικούς λόγους «κλίνει» στην απόφαση να μην είναι παρούσα στον εκλογικό στίβο.

Σε ανακοίνωση πάντως της υποψηφιότητάς της, στη γενέτειρά της, την Κέρκυρα, με το κόμμα της ΝΔ  προέβη η  γνωστή γλύπτρια Ευαγγελία (Εύα) Καρύδη, το όνομα της οποίας συμπεριλαμβανόταν σε πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τα Ιόνια Νησιά.
 
Σε δήλωσή της η κ. Καρύδη αναφέρει :«Φίλες και φίλοι θα δώσουμε έναν υγιή και καθαρό αγώνα για την Κέρκυρα..Με αρκετούς γνωριζόμαστε και με κάποιους θα γνωριστούμε… Μιλάω με τα έργα μου όλα αυτά τα χρόνια και θα κάνω τα πάντα για την πολιτισμική αναβάθμιση του νησιού… Η υποψηφιότητά μου με τη Νέα Δημοκρατία είναι μόνο η αρχή… Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να προσπαθήσω».
 
Μετρούν τη δυναμική

Ακόμη πάντως και για τα τοπικά στελέχη του κόμματος το τοπίο δεν είναι απόλυτα  ξεκάθαρο. Πέρα δηλαδή από τις γνώμες που τους ζητήθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη στην Αθήνα, αναφορικά με την δυναμική και την διείσδυση συγκεκριμένων υποψηφίων στο εκλογικό σώμα αλλά και στους άλλους χώρους, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν κεντρικά από την Αθήνα.
               
Αυτοδίκαια θα κατέλθει ο νυν βουλευτής Στέφανος Γκίκας. Στα ονόματα που φέρεται να συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνεται του γυναικολόγου Άγγελου Σπύρου, ενώ αναμένεται η απόφαση του κόμματος για το αν τελικά υποψήφιος θα είναι ο οικονομολόγος Σπύρος Κροκίδης ή ο νομικός Θωμάς Αθανασίου.
 
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι υποψήφιοι πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα ονόματά τους στο ψηφοδέλτιο.
                                                                
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ