Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνω από 1.500 μαθητές ξεναγήθηκαν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Κέρκυρας

Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού
22 Φεβρουαρίου 2023 / 14:33

Στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε και φέτος στις διεθνείς εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού, με την παροχή δωρεάν ξεναγήσεων σε σχολεία της Κέρκυρας.

Πάνω από 1.500 μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεναγήθηκαν σε τέσσερα μουσεία και τρεις αρχαιολογικούς/ιστορικούς χώρους. Στη δράση έλαβαν μέρος 24 ξεναγοί που γιόρτασαν κάνοντας αυτό που αγαπούν περισσότερο από όλα: να προβάλλουν και να ερμηνεύουν την πολιτισμική μας κληρονομιά.



Ως Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού έχει οριστεί η 21η Φεβρουαρίου, όμως εκδηλώσεις και δράσεις πραγματοποιούνται για αρκετές ημέρες πριν και μετά από αυτήν την ημερομηνία. Για το 2023 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ξεναγών έχει ορίσει ως θεματική το μότο «Rethinking Tourism, Regenerating our profession».

Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών θα συμπληρωθούν με την πραγματοποίηση ενός διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για τα μέλη της και κάθε ενδιαφερόμενο, στις 23 και 24 Φεβρουαρίου. Εναρμονιζόμενο με τη θεματική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το σεμινάριο περιλαμβάνει διαλέξεις που αφορούν στις σύγχρονες εξελίξεις και τους προβληματισμούς γύρω από το φαινόμενο του τουρισμού, και άλλες που αφορούν σε τεχνικές ανάδειξης και ερμηνείας της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ομιλητές είναι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου και επιστήμονες με σχετικά ερευνητικά αντικείμενα.

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, ενώ φιλοξενείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.