Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού με δωρεάν ξεναγήσεις σε μαθητές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΕΝΑΓΟΥ
23 Φεβρουαρίου 2024 / 14:57

Περίπου 1.500 μαθητές και μαθήτριες με τους εκπαιδευτικούς τους ξεναγήθηκαν από τους ξεναγούς της Ένωσης σε τέσσερα μουσεία και δύο ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, όπως κάθε χρόνο, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις στο κοινό.

Φέτος, περίπου 1500 μαθητές και μαθήτριες με τους εκπαιδευτικούς τους ξεναγήθηκαν από τους ξεναγούς της Ένωσης σε τέσσερα μουσεία και δύο ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Μέσα από τις αφηγήσεις των ξεναγών, ήρθαν σε επαφή με πολύτιμα στοιχεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά πάνω απ' όλα με το πάθος με το οποίο οι ξεναγοί κοσμούν το επάγγελμά τους και τον ελληνικό τουρισμό.

Η δράση αυτή είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που οι ξεναγοί μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, ως προσφορά στον τόπο και το κοινωνικό σύνολο. Παραδοσιακά ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε πρόσκληση που αφορά σε ειδικής ευαισθησίας ομάδες, ή την εποικοδομητική τουριστική προβολή, όπως για παράδειγμα για κοινωφελή ιδρύματα, ή στο πλαίσιο των ταξιδιών εξοικείωσης δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων.

Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών ευχαριστεί το προσωπικό και τις διοικήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας, του Μουσείου Παλαιόπολης, του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, του Μουσείου Καποδίστρια και του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, καθώς και τα Τμήματα Τροχαίας και Τουριστικής Αστυνομίας για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία. 

Ευχαριστίες επίσης απευθύνει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, αλλά πάνω από όλα στους μαθητές και τις μαθήτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Το ΔΣ της Ένωσης Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

 

ΦΩΤΟ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ