Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Οι ξεναγοί είναι οι επίσημοι πρεσβευτές του τουρισμού μας»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΕΝΑΓΟΥ
21 Φεβρουαρίου 2024 / 11:51

"Ο ρόλος και η σπουδαιότητα της προσφοράς τους στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού είναι αδιαμφισβήτητος."

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημ. Μπιάγκης). Η Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου. Οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί αποτελούν τους επίσημους πρεσβευτές του τουρισμού μας, που καλούνται με την εξειδίκευση και τον επαγγελματισμό τους να συνοδεύσουν κατάλληλα τους ξένους επισκέπτες μας, υποδεικνύοντάς τους τα αξιοθέατα της περιοχής μας, εξηγώντας τους την ιστορία και τη σημασία τους, παρέχοντας στη διάρκεια της ξενάγησης έγκυρες και χρήσιμες πληροφορίες.

Ο ρόλος και η σπουδαιότητα της προσφοράς τους στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού είναι αδιαμφισβήτητος. Τρεις χιλιάδες άνθρωποι σε πραγματικούς αριθμούς, στην χώρα μας, αποτελούν τους απαραίτητους εκείνους συνδετικούς κρίκους που με την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό τους αναδεικνύουν τα ουσιαστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού μας προϊόντος.

Στο μεταίχμιο της νέας τουριστικής περιόδου που είναι προ των πυλών, οι ξεναγοί καλούνται και πάλι να παίξουν το σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζουν. Για εμάς δεν υπάρχει τουριστικό προϊόν χωρίς τη δική τους ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή. Η Πολιτεία οφείλει, όχι μόνο να στηρίξει την προσπάθειά τους, όσο και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, αλλά και να μεριμνά για την καλύτερη εξειδίκευσή τους στα νέα δεδομένα που αφορούν το τουριστικό προϊόν μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ