Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του μοιραίου ΙΧ (video)

ΟΣΤΑ
14 Φεβρουαρίου 2023 / 09:20

Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί από τους συγγενείς του το 2006

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο ανασύρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το Λιμάνι της Κέρκυρας. Το αυτοκίνητο ανήκει στον Κ.Φ, γεννημένο το 1968 με καταγωγή από το χωριό Καρουσάδες. Η εξαφάνιση του άνδρα είχε δηλωθεί από τους οικείους του το 2006.

Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος τότε Κ. Φ που ζούσε στην πόλη της Κέρκυρας επρόκειτο να επισκεφθεί το χωριό του, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ.

Τι εντοπίστηκε

Στο αυτοκίνητο μάρκας Alfa Romeo που ανελκύθηκε χθες εντοπίστηκαν οστά ποδιού στο εσωτερικό του και από εκείνη την ώρα κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός, προκειμένου να διαπιστωθούν σε ποιον ανήκουν.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο ιατροδικαστής Ι. Αϊβατίδης , ο οποίος διενέργησε μια πρώτη αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ανθρώπινα μέλη ή όχι. Την έρευνα του Λιμενικού συνέδραμε επίσης το Εγκληματολογικό και η Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην "Ε" ο ιατοδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, στη θέση του οδηγού  βρέθηκαν οστά του δεξιού ποδιού, κάτω πόδας, η κνήμη, ο μηρός και πελματικά οστά αριστερού ποδιού. Επίσης βρέθηκαν στο τιμόνι, μέσα σε μια μάζα λάσπης τρία θωρακικά οστά στα οποία δεν εντοπίστηκε κάταγμα. ενώ οι έως ώρας ενδείξεις δεν υποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από πλήρωμα πλοίου που το είδε από απόσταση 25 περίπου μέτρων από την προβλήτα. Στο σημείο στάλθηκε δύτης όπου και επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ΙΧ, το οποίο και ανέλκυσε γερανός.

Ωστόσο καθότι το αυτοκίνητο δεν έφερε πινακίδες, καθώς δεν αποκλείεται να αποκολλήθηκαν, ζητήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου με τη χρήση τροχού να κόψουν τμήμα του ΙΧ ώστε να φανεί ο αριθμός πλαισίου.


Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες

Το στοιχείο αυτό οδήγησε στην ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του οχήματος. Οι έρευνες στο θαλάσσιο χώρο θα συνεχιστούν και σήμερα από δύτες για τον εντοπισμό κι άλλων οστών και στοιχείων, ώστε να επιχειρηθεί η πλήρης ταυτοποίηση μέσω dna που θα αποκαλύψει και το πρόσωπο στο οποίο ανήκουν τα οστά.

Στο σημείο βρίσκεται αυτήν την ώρα ο έμπειρος δύτης Σπύρος Κάντας για να διενεργήσει έρευνες, αν και η επιχείρηση θεωρείται δύσκολη καθώς ο βυθός είναι λασπώδης.

Επιπλέον θα βοηθήσουν και την ιατροδικαστική εξέταση για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου, καθώς τα ευρήματα που βρέθηκαν δεν επαρκούν.

Το αυτοκίνητο πάντως έχει υποστεί διάβρωση, λόγω του χρόνου παραμονής του στη θάλασσα. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ