Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάλυση DNA για τα οστά στο βυθισμένο αυτοκίνητο στο Λιμάνι της Κέρκυρας

Οστά
15 Φεβρουαρίου 2023 / 10:15

Η μέχρι στιγμής ταυτοποίηση βασίζεται σε όλα τα ευρήματα που έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανάλυση DNA θα προχωρήσουν οι Αρχές στην επιστημονική εξακρίβωση της ταυτότητας του ατόμου που επέβαινε στο ΙΧ αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, δείγμα των οστών καθώς και γενετικό υλικό συγγενή του θανόντος θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για να εξακριβωθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ταυτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η ταυτοποίηση που έχει γίνει, βασίζεται σε όλα τα ευρήματα που έχουν ήδη ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, όπως η ταυτότητα στο πορτοφόλι, το αυτοκίνητο και ο αριθμός πλαισίου του.

Επίσης, η ιατροδικαστική εξέταση βεβαιώνει ότι πρόκειται για άνδρα της ηλικίας που ήταν τότε ο εξαφανισθείς το 2006 Κώστας Φραγκούλης. 

Κακώσεις ή κατάγματα των οστών δεν υπάρχουν και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Η εξαφάνιση του άνδρα είχε δηλωθεί από τους οικείους του το 2006. Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος τότε άνδρας, που ζούσε στην πόλη της Κέρκυρας, επρόκειτο να επισκεφθεί το χωριό του, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ.

Η νεότερη ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος

Αναφορικά με την ανεύρεση Ι.Χ. οχήματος και τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών μεσημβρινές ώρες χθες, εντός του νέου λιμένα Κέρκυρας, γνωρίζεται ότι συνεχίστηκαν οι έρευνες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη.

Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν επιπλέον ανθρώπινα οστά καθώς και αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα πορτοφόλι, που περιείχε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και αφορά σε 55χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε δηλωθεί ως εξαφανισθείς το έτος 2006.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση πρόκειται να ζητηθεί η λήψη δείγματος γενετικού υλικού από συγγενικό πρόσωπο προς ταυτοποίηση των οστών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ