Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Βελόπουλου για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της νέας προβλήτας του λιμανιού στην Κέρκυρα

Λιμάνι Κέρκυρας
09 Ιανουαρίου 2024 / 13:15

Πρός τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΑΘΗΝΑ. Στον κοινοβουλευτικό ελεγχο φέρνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, την καθυστέρηση αποπεράτωσης του νέου χώρου αφίξεων αναχωρήσεων πλοίων εσωτερικού στο Λιμάνι της Κέρκυρας ,ε ερώτησή του στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

«Κύριε Υπουργέ,

Συμφώνως ενημέρωσης και τοπικού δημοσιεύματος, καθυστέρηση παρατηρείται στην ολοκλήρωση των έργων της νέας προβλήτας για τα Ferry στο λιμάνι της Κέρκυρας. Το έργο που είχε δημοπρατηθεί, με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), προέβλεπε «...πρόγραμμα αναδιάταξης λειτουργιών και περιλάμβανε διαχωρισμό αφίξεων και αναχωρήσεων πλοίων εσωτερικού από τις λοιπές κινήσεις στο λιμάνι», κατά το δημοσίευμα. Συνεπώς, τίθεται θέμα άσκησης πίεσης προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης των εργασιών και κατ' επέκταση του ιδίου έργου εν όψει της θερινής περιόδου 2024.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε ποιες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί έως τώρα, στο πλαίσιο του αναφερόμενου έργου, και ποιες εργασίες απομένουν έως την ολοκλήρωσή του;
2. Ποια θεωρείται, βάσει σχεδιασμού, η καταληκτική χρονική περίοδος ολοκλήρωσης κι απόδοσης του εν λόγω έργου στην τοπική κοινωνία προς όφελός της;»
 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ