Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη Δευτέρα η ορκωμοσία της νέας διοικήτριας του ΓΝΚ στην 6η ΥΠΕ

Νοσοκομείο Κέρκυρας
03 Φεβρουαρίου 2023 / 14:06

Τα επόμενα 24ωρα θα γίνει η παράδοση από τον απερχόμενο Διοικητή Λεωνίδα Ρουμπάτη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε",  η ορκωμοσία της νέας διοικήτριας του Νοσοκομείου Κέρκυρας Αδαμαντίας Εγγλεζοπούλου, στην έδρα της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα

Aργά χθες βράδυ αναρτήθηκε το ΦΕΚ διορισμού της νέας διοικήτριας, η οποία αναλαμβάνει το "τιμόνι" του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού, όπως είχε δημοσιεύσει η "Ε" στις 8/1/23.   

Αναμένεται στην Κέρκυρα μετά την ορκωμοσία της, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα γίνει η παράδοση από τον απερχόμενο Διοικητή Λεωνίδα Ρουμπάτη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά της. 

Ποια είναι:

Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι επίσης κάτοχος ΜΠΣ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) και Επιδημιολογία των Υπηρεσιών Υγείας, Επιπτώσεις Υγείας και Ποιότητα Μονάδων Υγείας (Universita Degli Studi Dell’ Aquila Italy). Είναι υποψήφια διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Έχει ασχοληθεί με την εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, την εκπόνηση Στρατηγικών Σχεδίων, Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Σχεδίων Στοχοθεσίας, Κανονισμών Λειτουργίας, διεθνών «εργαλείων» ποιότητας και ασφάλειας στην υγεία, καθώς και με την επιτήρηση διαδικασιών και την τήρηση και την αξιολόγηση σχετικών δεικτών. Έχει βραβευθεί για προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Σπάνια Νοσήματα-Παθήσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (2018-2021).

Μέλος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια των Ασθενών και την Ποιότητα της Περίθαλψης (EU Expert Group on Patient Safety and Quality of Care).

Είναι πιστοποιημένη αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

 

Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε Επιστημονικά Συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες και για κάποιες από αυτές έχει βραβευτεί.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ