Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Έναρξη του 2ου κύκλου του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης στις Φυλακές Κέρκυρας»

Φυλακές Κέρκυρας
30 Ιανουαρίου 2023 / 15:21

Επίσκεψη Γκίκα, μαζί με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Υποδιοικητή του Οργανισμού Γιώργο Χριστόπουλο στο στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας πραγματοποίησαν σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας μαζί με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Υποδιοικητή του Οργανισμού Γιώργο Χριστόπουλο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη του 2ου κύκλου του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης για τους κρατούμενους, το οποίο οργανώνει η ΔΥΠΑ και έχει ως αντικείμενο την «Συντήρηση Κτηρίων». Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα ευρύ πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 250 ωρών, στο οποίο συμμετέχουν 15 κρατούμενοι των Φυλακών Κέρκυρας.
 
Ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε:
«Μέσω του Προγράμματος δίνεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να μάθουν μία χρήσιμη τέχνη – ένα χρήσιμο επάγγελμα που αφορά στην συντήρηση κτηρίων και επεκτείνεται από το κτίσιμο και το σοβάτισμα, μέχρι τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα οι εκπαιδευόμενοι κάνουν την πρακτική τους βελτιώνοντας και συντηρώντας τμήμα των Φυλακών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή συζητήθηκε και η προοπτική δημιουργίας και νέου Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης για κρατούμενους που θα αφορά στην Ζαχαροπλαστική και στην Ξυλουργική/ Ξυλογλυπτική. Η πρόταση θα εξεταστεί αρμοδίως από τη ΔΥΠΑ.

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης κρατουμένων έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μαθαίνοντας ένα χρήσιμο επάγγελμα, δίνονται εφόδια στους κρατούμενους για καλύτερη και ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση μετά την αποφυλάκισή τους και κατά συνέπεια γίνεται πιο εύκολη η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο και Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, για την λειτουργία του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης στις Φυλακές Κέρκυρας. »
Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κέρκυρα, ο κ. Πρωτοψάλτης πραγματοποίησε και υπηρεσιακή επίσκεψη γραφεία της ΔΥΠΑ Κέρκυρας.