Τετάρτη 19.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ο Στ. Γκίκας, παρουσία του Πρωθυπουργού

Στέφανος Γκίκας
24 Ιανουαρίου 2023 / 16:09

Εγκαίνια των Προγραμμάτων Ασφάλειας Προμήθειας και Πληροφοριών (SSI) στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) από την Lockheed Martin Aeronautics

ΑΘΗΝΑ. Στην τελετή εγκαινίων των Προγραμμάτων Ασφάλειας Προμήθειας και Πληροφοριών (SSI) στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) από την Lockheed Martin Aeronautics που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρευρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας με την ιδιότητά του ως Γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής. Πρόκειται για 12 συνολικά επενδυτικά έργα από την Lockheed Martin Aeronautics, επ’ ωφελεία της ΕΑΒ.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια των Προγραμμάτων Ασφαλείας Προμήθειας και Πληροφοριών της ΕΑΒ, που δημιουργούνται με την συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Lockheed Martin Aeronautics.

Μετά από στοχευμένες ενέργειες της Κυβέρνησής μας, η ΕΑΒ, η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια “έπενεε τα λοίσθια”, σήμερα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της μακρόχρονης πορείας της. Καταγράφει μεγάλη κερδοφορία, έχει σημαντικό εκτελεστέο έργο και στελεχώνεται από 700 επιπλέον εργαζόμενους υψηλής τεχνικής κατάρτισης και προσόντων. Η ΕΑΒ αποτελεί σήμερα στήριγμα για την Ελληνική Οικονομία.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 σε Viper προχωρά βάσει του χρονοδιαγράμματος, ενώ κάθε μήνα παραδίδεται ένα νέο αεροσκάφος. Συνεπώς, μαζί με τα 6 που έχουν ήδη παραληφθεί, έως το τέλος του χρόνου μία ολόκληρη μοίρα υπερσύγχρονων F-16 Viper μαζί με την αντίστοιχη μοίρα υπερσύγχρονων Rafale θα κυριαρχούν στους ουρανούς του Αιγαίου.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμα και τα Ελληνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πράξη την αναζωογόνηση της Εγχώριας Αμυντικής μας Βιομηχανίας (ΕΑΒ, ΕΑΣ, Ελληνικά Ναυπηγεία κλπ.).

Είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη τετραετία, με αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα καλύψουμε όλο το χαμένο έδαφος που προκλήθηκε από την μακροχρόνια οικονομική κρίση και τις λάθος επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ