Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης υποψήφιος δήμαρχος στη Νότια Κέρκυρα

Αλέξανδρος Αλεξάκης
20 Ιανουαρίου 2023 / 09:59

Δήλωση καθόδου στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη με τη «Νέα αρχή για την Νότια Κέρκυρα»

Η φετινή χρονιά είναι καθοριστική για την πορεία της αυτοδιοίκησης, με πενταετή πλέον θητεία έπειτα από το αποτέλεσμα που θα καταδείξει η εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου.

Η τετραετία που διανύουμε φτάνει στο τέλος της και όπως είναι αναμενόμενο πρόκειται για περίοδο περισυλλογής, αναστοχασμού και απολογισμού. Η συμμετοχή μας στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, ήταν μια χρήσιμη εμπειρία, μέσα από την οποία αποκομίσαμε γνώση για την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαστήκαμε δεν ήταν πάντα ιδανικές, υπήρξαν στιγμές απογοήτευσης και έντονης δυσαρέσκειας, όμως με επιμονή και ξεκάθαρες προθέσεις ήμασταν παρόντες, σε μια διαρκή προσπάθεια να φανούμε ωφέλιμοι στην κοινωνία.

Το κεφάλαιο αυτό τελειώνει και μαζί του ολοκληρώνεται ο κύκλος μιας περιόδου γεμάτη εμπειρίες. Μια διαδικασία με έντονα τα πολιτικά χαρακτηριστικά της στάσης μας και με διάθεση για δημιουργία, που πέρασε δυσκολίες και σκοπέλους, αλλά κατάφερε να κόψει το νήμα της αυτοδιοικητικής κούρσας, με ωριμότητα, σύνεση και συνέπεια. Με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας και αφοσίωσης στο στόχο μας να υπηρετήσουμε τον τόπο.

Έφτασε όμως η στιγμή που έπειτα από πολλή σκέψη και περισυλλογή, εγώ και οι συνεργάτες μου λάβαμε μια σημαντική απόφαση, τόσο για εμάς προσωπικά, όσο και για τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Νότιας Κέρκυρας.

Δηλώνουμε την πρόθεση μας να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου, διεκδικώντας ψήφο εμπιστοσύνης για την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για εγχείρημα δύσκολο που περνά από δύσβατα και ακανθώδη μονοπάτια.

Όμως η θέληση μας είναι πολύ ισχυρή και δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε μια τέτοια πρόκληση, με την ελπίδα να βρούμε άξιους συνοδοιπόρους που θα μοιραστούν το ίδιο όραμα για την Νότια Κέρκυρα, με προγραμματισμό, ρεαλισμό και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας.

Η αναπτυξιακή προοπτική του Νότου αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων που προσδίδουν χαρακτήρα και δυναμική στην περιοχή μας. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε κάθε πτυχή του πολυσύνθετου και ανεξερεύνητου τόπου μας, με σεβασμό στην αυθεντικότητα και την ιστορία του.

Θέλουμε τον κόσμο του Νότου αλληλέγγυο και συσπειρωμένο με την ελπίδα να συμμεριστεί την προσπάθεια μας και τις ειλικρινείς προθέσεις μας. Συμμέτοχο σε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ που αφουγκράζεται, καταγράφει, αναλύει και εξειδικεύει τις ανάγκες της Νότιας Κέρκυρας, στην προσπάθεια μας να εκπονήσουμε το πρόγραμμα μας, με έμφαση στους πόρους που διαθέτουμε, χωρίς ανερμάτιστο λόγο και ελλιπή διαχείριση.

Μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Νότια Κέρκυρα, από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Πολύτιμοι κρίκοι μιας κοινωνικής αλυσίδας, που στο επόμενο διάστημα θα διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα, θα καταθέσουμε προτάσεις, θα συμβάλλουμε με τρόπο θετικό και γόνιμο, με ιδέες, με όραμα, με συγκεκριμένο έργο για κάθε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή