Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πώς διαμορφώνεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Β.Κέρκυρας

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
10 Οκτωβρίου 2023 / 14:48
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η τελική σύνθεση αναμένεται με τα οριστικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζεται η ενσωμάτωση των σταυρών προτίμησης που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων που έλαβαν οι τρεις συνδυασμοί.

Τα οριστικά αποτελέσματα ωστόσο που θα δώσουν και την τελική εικόνα για την σύνθεση του νέου δημοτικού Συμβουλίου Β. Κέρκυρας αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας.

Ωστόσο με βάση τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί μέχρι τώρα στο ΥΠΕΣ, οι τρεις συνδυασμοί, έχουν προχωρήσει σε υπολογισμούς για τον αριθμό δημοτικών συμβούλων, που εκλέγουν σε κάθε μια από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες στο βόρειο συγκρότημα του νησιού.

Με εξαίρεση πάντως τις ΔΕ Κασσωπαίων και Εσπερίων, για τις οποίες δίνουν διαφορετικές εκτιμήσεις, τα νούμερα στις άλλες δυο (Αγ. Γεωργίου και Θιναλίου) συμφωνούν.

25μελες το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Β. Κέρκυρας θα απαρτίζεται από 25 μέλη. Τέσσερα από τη ΔΕ Αγ. Γεωργίου, 10 από τη ΔΕ Εσπερίων, οχτώ από τη ΔΕ Θιναλίου και τρία από τη ΔΕ Κασσωπαίων.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης με ποσοστό 50,42% καταλαμβάνει 15 έδρες συνολικά, ο Σπύρος Βάρελης με ποσοστό 39,39% 8 έδρες και ο Κώστας Ρούσσινος από τη ΛΑΣΥ δυο έδρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της παράταξης του Δημάρχου εκλέγονται από το συνδυασμό του δυο δημοτικοί σύμβουλοι από τη ΔΕ Αγ. Γεωργίου, δυο από την ΔΕ Κασσωπαίων, έξι από τη ΔΕ Εσπερίων και πέντε από τη ΔΕ Θιναλίου.

Η ΛΑΣΥ εκτιμά ότι εκλέγει δημοτικούς συμβούλους μόνο στη ΔΕ Εσπερίων και Θιναλίου, ενώ με επιφυλάξεις η παράταξη του Σπ. Βαρέλη σε ότι αφορά την ίδια, κάνει λόγο για δυο συμβούλους στη ΔΕ Αγ. Γεωργίου, δυο στη ΔΕ Θιναλίου και τέσσερις στη ΔΕ Εσπερίων.

Τα ονόματα

Με βάση την ενσωμάτωση σταυρών προτίμησης που αναρτήθηκαν στο ΥΠΕΣ, από τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» του Γ. Μαχειμάρη προηγούνται οι εξής :

Στη ΔΕ Αγ. Γεωργίου (ενσωμάτωση στο 86,67%) οι Παναγιώτης Παπαδάτος και Ευγένιος Ασπιώτης

Στην ΔΕ Κασσωπαίων (ενσωμάτωση στο 66,67%) οι Χαρίτων Κουτσούρης, Θεόδωρος Μαυρωνάς (΄κης), Κωνσταντίνος (Κωστέλος) Σαλβάνος

Στη ΔΕ Θιναλίου (ενσωμάτωση στο 100%) οι Ιωάννης (Νικάτσας) Γαρνέλης, Σπυριδούλα Κόκκαλη, Νικόλαος Χειρδάρης, Βασίλειος Σαλβάνος, Ιωάννης Καλούδης

Στη ΔΕ Εσπερίων (ενσωμάτωση στο 94,74%): Νικόλαος (Διαμάντης) Μουζακίτης, Ιωάννης (Χατζούρης) Μουζακίτης, Μαρία Προβατά, Θεοφάνης Σκέμπρης, Γεώργιος (Μπούρης) Μπαντούνος, Κωνσταντίνος (Γενικός) Προβατάς

Από τον συνδυασμό «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ» του Σπύρου Βάρελη προηγούνται οι εξής:

Στη ΔΕ Αγ. Γεωργίου (ενσωμάτωση στο 86,67%) οι Μαγδαληνή (Νούλα) Κοντάλιπου και Αναστασία Λιουδάκη

Στη ΔΕ Εσπερίων (ενσωμάτωση στο 94,74%)οι Αθανάσιος Μαρτίνος, Μιχαήλ Ψαρράς, Νικόλαος (Μπαρονέτος) Προβατάς, Γεώργιος Σπυρίδων (Μενός) Μερκούρης  

Στη ΔΕ Θιναλίου (ενσωμάτωση στο 100%) οι Κωνσταντίνος Μαλαχάς και Σταμάτιος Πουλιάσης.

Σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό της ΛΑΣΥ, που κέρδισε δυο έδρες, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσινο ο ίδιος εκλέγεται στη ΔΕ Εσπερίων, ενώ στην ΔΕ Θιναλίου ο Βαρθολομαίος Μπάνος.

Εν αναμονή

Ενόψει πάντως της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι υποψήφιοι είναι πολύ κοντά σε σταυρούς.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.