Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 10 έδρες τελικά ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
10 Οκτωβρίου 2023 / 11:17
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς με την ενσωμάτωση στο 83,33%

ΠΑΞΟΙ. Δεκαπενταμελή σύνθεση θα έχει από την 1η Ιανουαρίου του 2024, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στους Παξούς. Η παράταξη του σημερινού Δημάρχου Σπύρου Βλαχόπουλου, που αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με 62,88% καταλαμβάνει τελικά τις 10 από τις 15 έδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί στο ΥΠΕΣ.

Κατόπιν τούτου οι τέσσερις έδρες που αρχικώς καταλάμβανε ο δεύτερος συνδυασμός του Σπύρου Βλαχόπουλου «Πολίτες με Όραμα» μειώνονται στις τρεις, ενώ η Λάϊζα Αντιόχου με τη ΛΑΣΥ διατηρεί τις δυο έδρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 83,33% προηγούνται από την παράταξη του σημερινού Δημάρχου Σπ. Βλαχόπουλου για τις 10 έδρες οι εξής:

Βλαχόπουλος Χρήστος (Μπελασιώνης) του Σπυρίδωνα

Κεϊκίδης Συμεών του Δημητρίου

Λέκκας Αρσένιος (Μπίλης)

Φαναριώτης Γεράσιμος (Μιστρής)

Κάγκα Μαρία Χριστίνα (Τζέκου)

Χρονοπούλου Ιωάννα

Πέτρου Κωνσταντίνος (Σγαρίλιος)

Προβατάς Ανδρέας

Κάφυρη Μαγδαληνή (Αγγελή)

Κουβάς Παντελής

 

Τρεις έδρες η δεύτερη παράταξη

Από την παράταξη του Σπύρου Βλαχόπουλο που αναδείχθηκε δεύτερη με ποσοστό 23,23% εκλέγεται ο ίδιος, ενώ για τις δυο ακόμη έδρες προηγούνται έναντι των άλλων υποψηφίων του συνδυασμού οι Ηλίας Δένδιας και Διονύσιος Μαρούλης.

Δυο η ΛΑΣΥ

Τέλος από τη ΛΑΣΥ που πήρε ποσοστό 13,89% δημοτική σύμβουλος εκλέγεται η επικεφαλής της παράταξης Λάϊζα Αντιόχου. Στο πλευρό της φαίνεται ότι θα έχει τον Σωτήρη-Μαλιφούς Αρβανιτάκη που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους για την δεύτερη έδρα.

Η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές στους Παξούς ανήλθε στο 57,80%. Ειδικότερα, από τους 2.545 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 1.471. Έγκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν 1.425, άκυρα 32 και λευκά 14.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT στο Υπουργείο Εσωτεικών. Τα επίσημα στοιχεία αναμένονται από το Πρωτοδικείο.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.