Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τις παλιές συμβάσεις εκτελούνται τα άγονα μαθητικά δρομολόγια

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
13 Ιανουαρίου 2023 / 10:34

«Τρέχει» επαναληπτικός διαγωνισμός για όσα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Ξεκίνησαν να εκτελούνται 63 δρομολόγια από τους νέους αναδόχους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε νέο διαγωνισμό για τα 60 περίπου άγονα μαθητικά δρομολόγια στην Κέρκυρα, προχώρησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ ήδη ξεκίνησαν να εκτελούνται τα 63 δρομολόγια από τους νέους μεταφορείς που προέκυψαν από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Μελίτα Ανδριώτη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό των άγονων δρομολογίων, οι μαθητές εξυπηρετούνται από τις προηγούμενες παρατάσεις των συμβάσεων με τους παλιούς μεταφορείς.

Ωστόσο επειδή εκείνες έληξαν στις 31-12-2022 κατατέθηκε από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) προς το Υπουργείο Εσωτερικών αίτημα για παράτασή τους μέχρι τις 30-06-2023, ώστε να μην υπάρχει κώλυμα στην προσέλευση των μαθητών που στηρίζουν την πρόσβασή τους στα σχολεία τους κατ’ αυτόν τον τρόπο.

«Το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών έγινε με την συναίνεση όλων των Περιφερειαρχών της χώρας. Μετά από εισήγηση της ΕΝΠΕ δόθηκε από το ΥΠΕΣ σιωπηρή παράταση στις παλιές συμβάσεις. Η τροπολογία αναμένεται να ενταχθεί σε κάποιο από τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστεί τώρα που άνοιξε η Βουλή», ανέφερε στην «Ε» η κ. Ανδριώτη.Όπως διευκρίνισε η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1-01-2023.

Ο διαγωνισμός

Παράλληλα με τον επαναληπτικό διαγωνισμό για τα άγονα δρομολόγια «τρέχει » και ο διεθνής διαγωνισμός για το μεταφορικό έργο των μαθητών που αφορά την τριετία 2023, 2024, 2025.

«Ο διαγωνισμός για τα άγονα δρομολόγια θα είναι συνεχόμενος και θα βγαίνει για όσο χρειαστεί», ανέφερε η κ. Ανδριώτη.

Σημειώνεται ότι ο επαναληπτικός διαγωνισμός βγήκε στον «αέρα» στις 30 Δεκεμβρίου 2022, ενώ οι ηλεκτρονικές προσφορές θα κατατίθενται στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου (και ώρα 09:59π.μ), οπότε και θα ακολουθήσει  την ίδια ημέρα  η αποσφράγισή τους.

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε 990.002,41ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και του δικαιώματος προαίρεσης έως και το 20% του π/υ κάθε τμήματος της πρόσκλησης για την τροποποίηση των υφιστάμενων δρομολογίων.


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ