Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοπρατήθηκε η ενσωμάτωση των δεμάτων στα κύτταρα του Τεμπλονίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
09 Δεκεμβρίου 2023 / 11:38
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το έργο έχει χρόνο ολοκλήρωσης τους έξι μήνες από τη συμβασιοποίησή του

KΕΡΚΥΡΑ. Προκηρύχθηκε από τον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ο διαγωνισμός για την μεταφορά και ενσωμάτωση των χύδην και δεματοποιημένων απορριμμάτων εντός των κυττάρων του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας. Ο ηλεκτρονικός ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο π/υ 999.214 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) θα διενεργηθεί μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr. Η μελέτη και τα τεύχη διακήρυξης για το έργο με τίτλο «Αποκαταστάσεις ζημιών - καταστροφών και άρση επικινδυνότητας στις υποδομές του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων στις 30 Οκτωβρίου.

Χρόνια «πληγή»

Το έργο προβλέπει τη μεταφορά και ενσωμάτωση 90.000 m3 απορριμμάτων, εκ των οποίων 80.000 χύδην και 10.000 δεματοποιημένων, εντός των κυττάρων ΧΥΤΑ Κέρκυρας, από το χώρο που προορίζεται για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) Κέρκυρας. Εκεί είχαν εναποτεθεί προσωρινά σε διάφορες χρονικές περιόδους κατά το παρελθόν, ωστόσο καθότι καμία ενέργεια δεν έγινε για την απομάκρυνσή τους, εξελίχθηκαν τελικά σε μια χρόνια ανοιχτή «πληγή». Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου, θα εκτελεστούν εργασίες για τη διασφάλιση της ευστάθειας του απορριμματικού αναγλύφου για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του ΧΥΤΑ. Η εργολαβία στο σύνολό της, έχει χρόνο ολοκλήρωσης τους έξι μήνες από την συμβασιοποίησή της.

Υποβολή προσφορών

 Οι ενδιαφερόμενοι έχουν το χρονικό περιθώριο να καταθέσουν την ηλεκτρονική προσφορά τους μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. Η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Το έργο που έχει περιβαλλοντική άδεια, χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για φυσικές καταστροφές (Μπάλλος).

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.